Redactie
Redactie Inspiratie 19 jun 2014
Leestijd: 1 minuut

De eerste beelden van Sergio Herman-documentaire Fucking Perfect

De eerste beelden van de documentaire over sterrenchef Sergio Herman, genaamd Fucking Perfect, zijn uitgekomen. Heerlijk om te zien.

De documentaire wordt geregisseerd door Willemiek Kluijfhout, die vorig jaar de culinaire docu L’Amour des moules maakte (waar Herman tevens in te zien was).

De eerste beelden:

Sergio Herman: Fucking Perfect volgt de topchef van maart 2013 tot de zomer van 2014. Het grote keerpunt is de sluiting van zijn restaurant Oud Sluis. De film gaat over de enorme drive van Sergio Herman. Zijn dagelijkse streven naar schoonheid en perfectie en de offers die daarvoor gebracht moeten worden. Sergio’s leven kenmerkt zich door sterke contrasten. Niet alleen in de gerechten die hij bereidt, maar ook in zijn dagelijks leven.

Het wordt een intiem en eerlijk portret van Sergio Herman met hoogte- en dieptepunten. Een film over de chefkok, de vader en de man. De geschiedenis en de keuken van Oud Sluis wordt vastgelegd. De lange dagen van rammen en beuken, het gevecht met de ruimte, maar ook de nieuwe gerechten die in gestolen uren worden bedacht. En belangrijk: welke filosofie en creativiteit achter de gerechten zit. De film laat zien hoe Sergio verder gaat na 22 december als Oud Sluis sluit. Komen alle wensen en verlangens uit?

Deze TELEDOC documentaire (90 minuten) zal december 2014 uitkomen in de bioscopen. De VPRO zal de film uitzenden op primetime bij de Publieke Omroep. Vorderingen zijn via Facebook te volgen.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.