Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 28 mrt 2017
Leestijd: 2 minuten

Dit hotel in Londen serveert een vegan afternoon tea

Bij een afternoon tea denken we aan taartjes en gebakjes met véél room en boter en sandwiches belegd met ei, gerookte zalm en vleeswaren. Als vegan heb je dan meestal het nakijken. Maar er is hoop: speciaal voor vegans serveert The Egerton House Hotel in Londen nu een vegan afternoon tea.

High tea

Nog even voor de duidelijkheid: we spreken van een afternoon tea als die wordt geserveerd tussen 14.00 en 17.00 uur, een high tea wordt officieel tussen 17.00 en 19.00 uur genoten. Van ons mag je gewoon allebei de termen gebruiken, de Britten zijn soms iets strenger.

The Egerton House Hotel spreekt in ieder geval van een afternoon tea, die dagelijks tussen 12.00 en 18.00 uur wordt opgediend. Er was al een vegetarische optie, maar de vegan versie is nieuw. De vegan afternoon tea kost zo’n € 45,- en is helemaal plantaardig.

vegan afternoon tea

Keurige sandwiches

Bij je kopje thee – uiteraard van de beste, fijne losse theeblaadjes! – krijg je huisgemaakte taartjes die compleet veganistisch zijn. Denk aan spongecake met vanille en kokos, citroencake met citroenglazuur, fruittaartjes, cupcakes en brownies met chocoladeglazuur.

En geen afternoon tea zonder keurige sandwiches! Die van The Egerton zijn ondermeer belegd met gegrilde groenten, guacamole & rucola, coronation kikkererwten (een vegan versie van coronation chicken: een soort kipsalade met mayonaise, kerrie en sultanarozijnen) en tapenades.

Ook aan de scones is gedacht: die zijn uiteraard vers gemaakt, in een naturel variant en een versie met fruit. Je eet ze hier met jam.

vegan afternoon tea

Fikkie mag mee

Je kunt je hond trouwens ook meenemen als je gaat theedrinken: The Egerton serveert zelfs een Doggy Afternoon Tea, die dan wel weer verre van vegan is. Je hondje wordt getrakteerd op gehaktbrood van kip en rund, een koekje, een ijsje en een speeltje voor thuis.

Tijd voor thee? Van tevoren reserveren is aan te raden.

Egerton House Hotel

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.