Redactie
Redactie Inspiratie 12 mei 2014
Leestijd: 1 minuut

Deze schaaltjes kun je vullen én daarna zelfs opeten!

Zo nu en dan nemen we (de restjes van) een homemade maaltje mee: onderweg, voor tijdens de lunch of op bezoek bij vrienden. Plastic bakjes zijn handig, maar raken snel kwijt én geven extra troep. Maar, gelukkig heeft daar de Griekse architect en designer Kostantia Manthou iets op gevonden!

Manthou ontwikkelde een bakje dat je op kunt eten: het is namelijk gemaakt van brood. Ecologisch verantwoord én je hebt niks om af te wassen.

De designer presenteerde de ‘broodbakjes’ tijdens de Milaan Design Week, waar ze laat zien hoe deze creatie een onderdeel kan zijn van een maaltijd. Volgens de designer maken deze bakjes het gebruik van borden en bestek overbodig, want de maaltijd kan in de bakjes worden meegenomen en het brood kan in driehoeken gebroken worden zodat je heerlijk kunt dippen.

Volgens Manthou zijn de bakjes ook ideaal voor tijdens een picknick, want je houdt automatisch minder rommel over wat eventueel in de natuur terecht kan komen. Hiervoor is zelfs een speciale picknick-kit ontworpen, inclusief meerdere bakjes, een recept, een ovenschotel om het brood in te bakken en een kam om het te perforeren. Tot slot komt er ook een speciaal kleed bij waar je de kit in kunt vervoeren.  De bakjes zijn zo ontworpen dat je de één op de ander kunt stapelen, dus je kunt ook nog eens meerdere gerechten tegelijk meenemen.

Wanneer en of de bakjes op de markt komen, is nog niet duidelijk. Zodra we meer weten laten we het jullie weten!

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.