Redactie
Redactie Inspiratie 18 feb 2013
Leestijd: 4 minuten

Deze automaten bestaan écht: van cupcake ATM tot frietmachine

Voor ons is het de normaalste zaak van de wereld, maar genoeg mensen staan er versteld van dat je in Nederland bij onder andere Febo een kroket of frikandel uit de muur kan trekken. Buzzfeed maakte een lijst met de meest bizarre culinaire automaten.

1. Cupcakes

Begin vorig jaar schreven we al over deze automaat die 24 uur per dag cupcakes verkoopt. Hij staat in Los Angeles en is bedacht door de cupcake winkels Sprinkles.

LES0002

2. Eieren

Met luchtgaatjes worden de eitjes vers gehouden in deze automaat in Nagoya in Japan. Wel handig als je midden in de nacht trek hebt in een gebakken eitje..

LES0006

3. Brood in blik

Brood in een automaat is zo gek nog niet, maar brood in blik is het andere uiterste. Wel makkelijk “vers” te houden. Ook deze automaat staat in Japan en voor een luttele €3,- krijg je een blikje brood met keuze uit de smaken chocolade, koffie en fruit. Eet smakelijk zullen we maar zeggen!

LES0007

4. Patat

Nee, deze frietjes worden niet warm gehouden in deze automaat, maar worden op het moment zelf voor je gefrituurd. De automaat is namelijk gevuld met diepgevroren friet en een ingebouwde friteuse. Helaas staat ‘ie in Australië.

LES0008

5. Pittige hapjes

In Japan staat er voor iedere 23 inwoners een automaat. Geen wonder dat ze overal de meest bizarre uitvoeringen hebben staan. Deze variant verkoopt pittige hapjes als gefrituurde octopus, kip en vis.

LES0009

6. Kaviaar

Ook over deze automaat wijdden we eerder al een artikel aan en verkoopt Kaviaar per ons à €385,-.

LES0010

7. Pecantaart

Jum, onderweg en trek in een stukje taart? Dan ben je in Texas aan het juiste adres.

LES0011

8. Rijst

Het culinaire boegbeeld van Azië, rijst, kan je in Japan in zakken van 10 kilo uit een automaat halen.

LES0012

9. Bier & Saké

Bij eten hoort drinken, dus verbaast het ons niets dat er zelfs automaten zijn waar je een gekoeld biertje of flesje saké kan halen. Dit is uiteraard mogelijk in Japan. Wel moeten er we er helaas bij vertellen dat de automaat sluit om 23:00.

LES0013

 10. Sla

Ach ja, waarom ook niet? Je zal maar midden in de nacht trek krijgen in een bakje sla en het niet in huis hebben. Gelukkig is in Japan zo’n beetje alles mogelijk op het gebied van automaten (waar blijft de sushi?!), zo ook een kleine slafabriek waar dagelijks zo’n 60 kroppen groeien.

LES0014

11. Worst, eitjes en yoghurt

Gek werden ze van het bezorgen, dus besloten de eigenaren van een boerderij in Duitsland deze automaat aan te schaffen, speciaal voor al hun lokaal geproduceerde producten.

LES0015

12. Bananen

Omdat blijkbaar alles mogelijk is, kunnen ook bananen in een automaat. Uiteraard in Japan.

LES0016

13. Kreeften

Deze automaat bestaat niet meer, maar voorheen kon je in Tinoco’s Bistro in Las Vegas voor $2,- proberen een kreeft op te vissen. Lukte het je? Dan bereidde het restaurant de kreeft gratis voor je. Hopelijk leefden de dieren een prettig bestaan in dit vreemd vermomde aquarium.

LES0017

 14. Stokbrood

Voor slechts €1,- kan je in Parijs (where else) een vers stokbrood uit de muur trekken. Ze worden voorgebakken in de automaat gelegd, en afgebakken wanneer je ‘m besteld.

LES0018

15. Bier

Na een automaat met blikjes bier, werd het uiteraard de hoogste tijd voor eentje die een vers getapt biertje verkocht. Wederom in Japan is deze droom van iedere man werkelijkheid geworden, en kan je voor €9,- per halve liter genieten van een heerlijk vers biertje.

LES0020

16. Pizza

Deze automaat is een pittig stukje staal. Niet alleen bakt hij heerlijk verse pizza’s, hij kneed zelfs het deeg en belegd ‘m met toppings naar keuze. Maak je keuze en drie minuten later ligt er een knisper verse pizza op je te wachten.

LES0021

17. IJs

Jum, verse bolletjes ijs uit een automaat klinkt als een dream come true. Helaas is deze automaat al enige tijd gesloten.

LES0022

18. Hotdogs

Voor slechts €1,50 maakt deze automaat een lekkere hotdog voor je. Weliswaar niet helemaal vers (lees: opgewarmd), maar dat mag de pret niet drukken.

LES0023

19. Krab

Wellicht de gekste automaat die we hebben gezien is deze variant die verse krabben verkoopt op een temperatuur dat ze blijven leven, maar niet helemaal bij bewustzijn zijn. Mocht hij toch dood zijn, dan krijg je drie verse, levenden van het bedrijf. Bizar!

LES0024

20. Aardappelpuree

Tsja… Of het echt lekker zal zijn is nog maar de vraag. Toch vond Maggi het tijd voor een automaat die warme aardappelpuree met jus verkoopt. Benieuwd? Boek dan een tripje naar Singapore.

LES0001

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.