Culy
Culy Inspiratie 2 april 2016

De voor- en nadelen van keramische messen

Ze zien er bijna uit als speelgoed, maar keramische messen zijn zoveel meer dan dat! Wij vertellen je vandaag de voor- en nadelen.

De voordelen

Keramische messen zijn geschikt voor iedereen, van amateur tot professional. Ze zijn licht van gewicht (ideaal voor als je grote hoeveelheden moet snijden of zwakke polsen hebt) en makkelijk in onderhoud.

Ook roesten deze messen niet. Daarbij gaan ze ontzettend lang mee én blijven ze maanden tot zelfs jaren scherp. Vooral dat laatste is wat ons betreft het grootste voordeel van keramische messen.

Keramische messen stock2

De nadelen

Maar er zijn natuurlijk niet alleen voordelen alleen aan keramische messen. Zo kan je er niet mee snijden op glas of steen en zijn de meesten een stuk minder knap dan hun metalen broertjes.

Ook is keramiek niet geschikt voor het uitbenen van vlees of pletten van bijvoorbeeld knoflook, en kunnen sommige soorten zelfs breken bij het snijden van te harde producten.

Tot slot kent keramiek een relatief hoge hardheid. Hierdoor slijten ze minder snel, maar wordt slijpen ook gelijk een stuk lastiger. Ter vergelijking: diamant scoort 10 op de schaal van hardheid en keramiek 8,5.

Keramische messen stock

Zelf kopen?

Er zijn verschillende soorten en merken verkrijgbaar. Wij raden je aan om te gaan voor de messen van Kyocera. Deze zijn zeker niet het goedkoopst, maar hebben zich bewezen als succesnummer.

Vraag voor de zekerheid advies bij een kookwinkel of kijk hier voor een uitgebreide review van verschillende merken.

Keramische messen stock3

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
De voor- en nadelen van keramische messen
Sluiten