Redactie
Redactie Inspiratie 29 aug 2012
Leestijd: 2 minuten

De smaak van… patisseriegod Hidde de Brabander

Culy vraagt bekende smaakmakers naar hun keukengeheimen & eetgewoontes. De keer vroegen we het hemd van ‘t lijf van Hidde de Brabander, banketbakker in hart en ziel.

Hidde, vertel eens wat over jezelf.

Het zou mij niet verbazen als er chocolademelk in mijn aderen stroomt in plaats van bloed, zo erg is het met mij gesteld! Ik ben begonnen in de traditionele banketwinkels en daarin ervaring opgedaan bij onder ander Huize van Wely. Na de banketbakkerij heb ik bij een aantal hotels en restaurants de scepter mogen zwaaien over de zoete kant, waaronder bij Parkheuvel en de Librije.

Op 1 februari 2010 ben ik officieel begonnen met mijn eigen label, Dreams of Magnolia. Onder dit label produceer ik mijn patisserie. Vaak klassieke Franse bereidingen, maar met een moderne twist. Mijn doel is mensen het gevoel te geven dat ze weer aan de hand van hun vader de snoepwinkel betreden, of dit nu is op een evenement of na een diner. Ander product wellicht, maar hetzelfde doel!

6720455495_94b7c775df_z

Wat is je favoriete gerecht?

Pizza! Zo lekker simplistisch als je het naturel houdt, maar met oneindige mogelijkheden. En het kan ook haute cuisine worden! Favoriet culinair: met Pata Negra en Peccorino. Maar op de “doordeweekse stapavond”: shoarma! (Ik weet het, ik ben schizofreen…).

Wat ligt er op dit moment zoal in je koelkast?

Een fles witte Bourgogne, een lading biertjes, wat broodbeleg en vier verse rode ponen die vanavond op mijn barbecue mogen liggen.

Waar mogen ze jou ‘s nachts voor wakker maken?

Decadent als ik ben: versgebakken brioche met grof zeezout, chutney van gekaramelliseerde uien en een terrine van ganzenlever.

Wat is je favoriete culinaire hotspot?

Ik ga weinig uit eten (hopelijk verandert dit snel), maar als ik een keuze zou moeten maken… Ik heb vorig jaar twee avonden gegeten in Brasserie George in Lyon. Een hut waar 600 man kan zitten, de kelners allemaal tweelingbroers zijn van Louis de Funes en ze veel traditionele Franse brasserie/bistro gerechten serveren. Lekker onderuit met de fles wijn op tafel.

4720203085_cd9e38f7cd_z

Wat is het beste wat je ooit uit jouw keuken getoverd hebt?

Die moet nog komen, aangezien je jezelf altijd blijft verbeteren (als het goed is!?)… maar een gegarandeerd succesverhaal is mijn smaakcombinatie “Aphrodite”: amandel, vanille, framboos en pure chocolade… lustopwekkend! Guilty Pleasure #1 :-)

Schermafbeelding 2012-08-28 om 12.56.31

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.