Redactie
Redactie Inspiratie 25 mrt 2012
Leestijd: 2 minuten

De smaak van: food pr-man Niels Paauw

In deze nieuwe rubriek, “De smaak van…”, vragen we bekende én onbekende mensen met gevoel voor smaak over hun keukengeheimen & eetgewoontes. Deze week: culinaire pr-man Niels Paauw.

Bio’tje: Vertel in het kort wie je bent & wat je doet.

Ik ben Niels Paauw. Eigenaar en enige medewerker van Pow Comms. Ik doe veel Public Relations en copy voor nieuwe food merken. Ik heb een zwak voor natuurlijke, ambachtelijke en echte producten. Met veel plezier werk ik voor innocent smoothies, Gü desserts, Tony Chocolonely, Frozz frozen yoghurt en nog veel meer andere leuke food merken.

 Wat is je favoriete gerecht?

Dat hangt enorm van het moment af. Op maandagavond vind ik spaghetti Bolognese (uit het HUNGRY kookboek van innocent) heerlijk, in een kommetje op de bank. In de zomer een goeie zelfgemaakte hamburger van de barbecue en mijn vrouw maakt hele lekkere aardbeien. En in het weekend bosbessen pannenkoeken of de ricotta hotcakes van Bill Granger (het recept vind je hier).

Wat ligt er op dit moment zoal in je koelkast?

12 speciale kerstedities Gü desserts, deze komen eind dit jaar in de supermarkt. Altijd een fles champagne, want je weet maar nooit. Je moet er altijd eentje koud hebben staan vind ik, voor als iemand ineens met briljant nieuws komt. Een fles Chateau de Nages witte wijn. Bio-yoghurt en een boel fruit. Ik ontbijt elke dag met fruit, yoghurt en muesli. Ik vind die van Dorset heel lekker, en die van Goeie Grutten. Zoals altijd niet genoeg groente, daar zou ik wel wat meer van kunnen eten. En vlees van Alain Bernard op de Albert Cuyp. Als je op de markt bent, moet je zijn saussice de Toulouse eens proberen, of zijn venkelworst.

Waar mogen ze jou ‘s nachts voor wakker maken?

De nieuwe chocolade van Tony’s puur met amandelen. Tjeumig wat lekker…

Wat is je favoriete culinaire hotspot?

Ik woon midden in de Pijp, dat is echt een te gekke buurt. Er zijn hier zoveel restaurants om uit te proberen. Ik kom veel bij David van Today’s, die maakt de beste lasagne die er is. Als ie me aan ziet komen, snijdt ie al een stuk voor me af. Zen is een Japans eethuis op de hoek, het ziet er heel sober uit, maar het eten is top. Hun domburi’s met teriyaki kip zijn snel klaar en echt Japans. Ik vind In de Keuken in de Utrechtsestraat een topzaak. Toen ik met mijn mop trouwde, hebben we daar met al onze vrienden gegeten.

Wat is het beste wat je ooit uit jouw keuken getoverd hebt?

Het is het mooist als je iets kunt maken dat je gasten niet kennen. Veel Aziatische gerechten zijn hier nog behoorlijk onbekend. Mijn vrouw is Australisch, waar daar veel meer aandacht voor is. Ik vind het onbekende vaak het mooist. Gordon Ramsey heeft een recept voor tomaten-basilicum ijs, als tussengerecht. Of die hotcakes van Bill Granger, Nederland heeft een slechte ontbijtcultuur. Jammer vind ik dat; is supergezellig, samen ontbijten.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.