Redactie
Redactie Inspiratie 27 jan 2012
Leestijd: 2 minuten

De smaak van: modeblogger Sabrina Meijer

In deze nieuwe rubriek, “De smaak van…”, vragen we bekende én onbekende mensen met gevoel voor smaak over hun keukengeheimen & eetgewoontes. Deze week: modeblogger, lifestyle-redacteur en fashionista pur sang Sabrina Meijer.

Wat is je favoriete gerecht?
Ravioli met tomaat-mascarponesaus, mozzarella, cherrytomaatjes (door de helft en kort in de koekenpan), pijnboompitten, veel basilicum en eventueel nog wat van die Italiaanse kaassnippers. Supersnel, super makkelijk en oh zo lekker. Als ik niet weet wat ik moet maken of geen zin heb om te koken, maak ik meestal dit.

Wat ligt er op dit moment zoal in je koelkast?
Spinazie, Spa rood en veeeel broodbeleg. Vooral overblijfsels van vorige week ;-)

Waar mogen ze jou ‘s nachts voor wakker maken?
Ik blijf het liefst gewoon liggen, maar als ik dan iets moet kiezen waar ik voor wakker gemaakt mag worden, dan is het frozen yoghurt met fruit (Frozz). Daar kan ik echt wel twaalf bakjes van op.

Wat is je favoriete culinaire hotspot?
Voor echt uit eten ga ik voor Fyra op de Noorderstraat in Amsterdam. Daar heb ik laatst met mijn vriend gegeten en dat was echt een smaaksensatie. Voor gewoon een hapje, kies ik voor De Pizzakamer in de Pijp in Amsterdam, alles is vers en dat proef je.

Wat is het beste wat je ooit uit jouw keuken getoverd hebt (en hoe kunnen de Culy-lezers dit maken?)
Ik ben echt totaal geen keukenprinses en geef die taak het liefst uit handen, maar mijn couscous vind ik wel een vermelding waard. Je strooit een portie couscous, een beetje kerriepoeder en wat rozijnen in een pan en giet er kokend water bij. Deksel erop en laten staan. Dan is het zaak om de rest van het gerecht zo snel mogelijk te maken, zodat je couscous niet koud wordt. Je fruit een teentje knoflook in een wok en doet daar verse spinazie bij. Wanneer deze klaar is druk je het vocht (met een lepel) eruit in een vergiet. Wat zout en peper erbij voor de smaak. Dit gaat bij de pan met couscous, even door elkaar scheppen en weer de deksel erop zodat het warm blijft. Daarna bak je een aantal ballen falafel. Alles op een bord en klaar is kees. Tip: Als je dit te saai vindt qua smaak, kan er ook nog een puntpaprika bij. Mjam!

French toast met eieren en gerookte zalm bij @7 aan de Scheldestraat in Amsterdam

Being healthy

 Mmm, lasagne!

 In Londen

 Bij de Amsterdamse hotspot Mazzo

Een heerlijke Palmier tijdens Paris Fashion Week

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.