Melvin Sturm
Melvin Sturm Inspiratie 26 nov 2025
Leestijd: 4 minuten

Kom maar door: hier vind je de allerbeste saucijzenbroodjes van Nederland

Goede sauczijenbroodjes hebben knapperig bladerdeeg, een warme smaakvolle vulling die sappig en kruidig blijft en waar je het liefst van blijft eten. Dat is waarom de beste saucijzenbroodjes je laten omrijden of even laten stilstaan bij een vitrine. In dit artikel delen we onze favorieten: van klassiek tot luxe twist.

Hoe we selecteren is simpel. Als saucijzenbroodjes-connoisseurs is onze lijst met favorieten erg lang. We proeven op korst die echt bladerend is, vulling die vlezig en mals blijft, de verhouding deeg tot vlees en de kruiding die je nog even nablijft.

Dit zijn de saucijzenbroodjes waar je handen vet van worden en je humeur meteen beter.

Culy Basics: de állerbeste zelfgemaakte saucijzenbroodjes

De beste sauzijenbroodjes van Nederland

Le Salonard – Maastricht

Le Salonard in Maastricht is zo’n adres waar je voor een broodje binnenstapt en voor saucijzenbroodjes blijft. Tussen kazen, snacks en wijnen liggen ze te glanzen: boterrijke korst, sappige vulling en precies de juiste kruidigheid.

Vast in het assortiment zijn varianten met vadouvan en truffel, met daarbovenop geregeld wisselende specials. Alleen daarvoor al is een omweg naar Maastricht het dubbel en dwars waard.

>Witmakersstraat 1, Maastricht

@svenjastein

Definitely worth the hype 🤤 Found the grilled cheese sandwich in Maastricht 🧀 📍Le Salonard, Maastricht Not a café — but a cozy delicatessen store full of cheese, wines, sweet snacks, and fresh bread. The perfect hidden gem for a chill lunch or foodie stop while exploring the city 🍷🥖🧀 #comfortfood #VisitMaastricht #MaastrichtTipps #hiddengems #TravelNetherlands

♬ a little treat – Courtney Halverson

De Bakkert – diverse locaties

Dit is precies wat je van een saucijzenbroodje wilt: vettig, vol van smaak en glanzende vingers na afloop. Eigenaar Nils begon thuis, verhuisde naar de oude bajes in Bilthoven en vond aan de Van Ostadelaan in Utrecht Oost zijn vaste basis, waar via Instagram ook een bakkersromance met BroodBrood oplaaide.

Vanaf daar groeide De Bakkert door met diverse locaties en saucijzenbroodjes die je zonder gedoe gelukkig maken.

> De Bakkert, diverse locaties in Nederland

Jan de Bakker – Urk

Jan de Bakker is op Urk een begrip en zijn saucijzenbroodje laat meteen snappen waarom. De vulling is vol en pittig, mals zonder zwaar te worden, met een korst die luchtig opbolt en toch knispert. Ook de herkenbare vorm geeft charme en bite in elke hap. Dit is er zo een waarvoor je graag omrijdt.

> Nieuwezijds Voorburgwal 137, Amsterdam

Jan de Bakker
Jan de Bakker

Maison Champenoise – Amsterdam

Geen klassiek saucijzenbroodje zoals we die kennen, maar een 2.0-versie. Bij Maison Champenoise in het Westerpark proef je pâté champenois met een dunne, goudkleurige korst en vullingen als kip met dragon en grove mosterd, een vegetarische mix van gegrilde aubergine en courgette met tomaat en geitenkaas.

Je eet ze ter plekke of neemt ze mee voor twaalf euro per stuk, één taartje is een complete lunch en smaakt het best met een glas champagne als je het ons vraagt.

>Tweede Hugo de Grootstraat 12H, Amsterdam

@danieleatsworld

Newest French Savory Pies – Amsterdam 📍Maison Champenoise Address: Tweede Hugo de Grootstraat 12 H, 1052 LC Amsterdam Pâté Champenois “The Classic” – €12 Pâté Champenois “Chicken & Mustard” – €12 #amsterdamfood #amsterdamfoodguide #amsterdamrestaurants #amsterdamlocal #amsterdamfoodie #amsfoodie #amsterdamspot #amsterdamtrip #amsterdam n|food n|foodie #foodinamsterdam #amsterdamguide #dutcheats #amsterdamcityguide #dutchie #visitnetherlands #frenchsavorypies #newrestaurantamsterdam

♬ JUMP – BLACKPINK

Holtkamp – Amsterdam

Alles wat (Cees) Holtkamp aanraakt verandert in goud. Zo ook het beroemde sauzijcenbroodje. Je krijgt precies wat je verwacht: een goedgevuld broodje met bladerdeeg waar véél boter inzit. Als je ze ziet liggen in de etalage wil je direct naar binnen!

>Diverse locaties, Nederland

Kwekkeboom – Amsterdam

Kwekkeboom is al decennialang een vaste halte voor Amsterdammers met zin in iets warms. Hun saucijzenbroodje barst open in hoorbaar knisperende laagjes en smaakt lekker boterig. De vulling is een zachte, sappige farce metkruidigheid. Het lekkerst is hij natuurlijk warm uit de oven, maar ook thuis blijft de korst mooi als je even geduld hebt. Met meerdere vestigingen in de hoofdstad is een omweg snel gemaakt.

>Amsterdam, diverse locaties

@opa.gitaar

Opa houdt van z’n gitaar, maar ook van saucijzenbroodjes. No spon, Kwekkeboom is z’n favoriet ❤️ 🎸🥐 #opa #opagitaar #saucijzenbroodjes #kwekkeboom #saucijzenbroodje #bakkerij #amsterdam #amsterdamfood #mokum #amsterdammer #voorjou #voorjoupage #voorjoupagina

♬ Idyllic jazz bossa nova with piano and guitar(1298871) – TAKANORI ONDA

Bakkerij van der Grijn – Rotterdam

Een prijswinnend saucijzenbroodje uit Rotterdam! Al twee keer werd deze parel bekroond met goud, eerst in 2020 door het Nederlands Bakkerij Centrum en in september 2023 opnieuw op de Nationale Slagers Vakbeurs.

De vulling is ambachtelijk half om half gehakt in roomboter bladerdeeg, afgewerkt met vrije-uitloopeieren voor de glans en rijke smaak. Oh, en er is ook een mini uitvoering die het perfect doet als borrelhapje.

>Nieuwe Binnenweg 79A, Rotterdam

Van der Grijn - Saucijzenbroodjes
Van der Grijn

Bakkerij De Man – Dordrecht

Bakkerij De Man in Dordrecht belooft met een tekst boven ‘de deur de lekkerste saucijzen van de wereld en omstreken’. Hun broodje heeft een vulling van goed gekruid varkensgehakt met een subtiele smaak van een flinke schep sambal en een korst die na een paar minuten in de oven verrassend knapperig wordt.

Zacht van binnen, hartig en rond van smaak, precies zoals je het wil. Of het de beste is laten we aan jou, maar wij vinden ze meer dan de moeite waard.

>Krispijnseweg 9, Dordrecht

Bakkerij de Man - saucijzenbroodjes
Bakkerij de Man

Onze populairste artikelen van deze week:

  1. De 20-minuten ovenschotel waar ik voor kies op een drukke avond
  2. Rodewijnsaus saai? Dit geheime ingrediënt tilt ‘m naar een hoger niveau
  3. Dit is waarom jij je vis altijd te ver doorbakt (en dit is hoe je het wél moet doen)
  4. Kip jambalaya (een Southern klassieker)
  5. Op en neer naar de culinaire hoofdstad van de wereld (binnen 3,5 uur ben je in Parijs!)

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Kerst komt eraan! Kook mee met Culy 🎄

Van verfijnde voorgerechten tot magische desserts, ontvang dagelijks ons recept van de dag.