De favoriete spots van sterrenkok Alain Ducasse

Alain Ducasse mag dan meerdere sterren op zijn naam hebben staan en dagelijks werken in de beste restaurants ter wereld, eten moet hij zelf ook. Waar hij dat precies doet? Dat lees je in deze lijst van Business Insider met zijn favoriete spots aan de Côte d’Azur.

Brunch

Op de markt in Niche, Le Marché du Cours Saleya, staat een stalletje dat ‘la socca’ verkoopt, een soort crêpe gemaakt van kikkererwtenbloem, gebakken in een enorme pan.

Socca

Lunch

Dichtbij de markt in Nice ligt een klein restaurant genaamd Le Merenda. Het is niet mogelijk om te reserveren en er is plek voor slechts 20 gasten. Máár: het eten is fantastisch! Knapperige, gefrituurde courgettebloemen gedurende de zomer, een stoof met rundvlees en zoete wortels in de winter of heerlijke spinaziepasta met pistou (Franse pesto zonder pijnboompitjes).

Bij Les Arcades in het plaatsje Biot geniet je van slow cooking in de meest pure vorm. Gastvrouw en kok Mimi Brothier bepaalt wat die avond de pot schaft, wat vaak neerkomt op ravioli, gevulde sardientjes, vissoep met aïolie of soep met pistou.

Ben je in La Turbie? Ga dan naar Le Café de la Fontaine met een simpele, maar verse keuken.

Aan de Italiaanse kant van de grens zit Baia Benjamin waar je terecht kunt voor vers gevangen vis en Italiaanse gerechten zoals inktvis met witte bonen, ravioli gevuld met heek en dragonboter of gnocchi in kreeftensaus. Het restaurant ligt pal naast de baai en je zit letterlijk met je voeten in het water.

Baia Benjamin

Aperitief

Eén van de mooiste plekjes is volgens Ducasse La Vigie, vlakbij het strand van Monte Carlo. Je hoort het ruizen van de zee terwijl je geniet van een heerlijk drankje of een glas wijn van de kundig samengestelde wijnkaart.

Dineren

Voor het diner ga je naar Bacon in Cap d’Antibes en kun je alleen maar vis eten. De salade met rauwe vis is een must try als voorafje, gevolgd door de mini bouillabaise, de vanille millefeuille (soort tompoes) met wilde aardbeien en een glas witte wijn.

Op de Grande Courniche (de route tussen Nice en Monaco) ligt La Chaumière waar je geniet van op hout gegrild vlees met aardappelen gegaard in as. Ga in de zomer voor ‘la Bohémienne’, een soort ratatouille van aubergine, tomaten, pepers, ui, knoflook, kruiden en olijfolie.

La Chaumiere

‘Fine dining’

Wil je het écht goed aanpakken? Ga dan naar Hostellerie Jérôme, een restaurant bekroond met twee Michelinsterren, gelegen naast Le Café de la Fontaine in La Turbie. De uitbater en tevens eigenaar van Le Café de la Fontaine, Bruno Cirino, is een voormalig werknemer van Ducasse en houdt van simpele gerechten gemaakt van alleen producten gekocht op de markt. Denk aan geroosterde eend met foie gras en zeebaars met compote van courgettebloemen.

Daarnaast is er nog het met drie sterren bekroonde La Vague d’Or in Saint-Tropez waar je wordt verblijd met de mooiste bordjes en lekkerste gerechten in Mediterrane stijl. Daarnaast ligt het vlakbij het water wat zorgt voor een prachtig uitzicht.

Meer culinaire artikelen lezen? Like ons op Facebook!