Redactie
Redactie Inspiratie 27 nov 2012
Leestijd: 3 minuten

De favoriete restaurants van topchef Wolfgang Puck

De in Oostenrijk geboren Wolfgang Puck is al jaren niet meer het jongetje achter het fornuis van zijn moeder. Na tientallen jaren gevuld met hard werken heeft hij een imperium opgebouwd met meerdere kookboeken en meer dan twintig (!) restaurants over de hele wereld. Een chef als Wolfgang weet precies wat een goed restaurant is en deelde daarom zijn favoriete restaurants met ons. Stuk voor stuk zijn het prachtige restaurants waar niet alleen het eten fenomenaal goed is, maar ook de service en locatie van het allerhoogste niveau zijn.

The Fat Duck; Bray, Engeland

“Wanneer ik in Engeland ben ga ik graag naar The Fat Duck, ik hou van de inventiviteit en moderne stijl van koken die het restaurant aanhoudt. Daarnaast is niet alleen het eten bijzonder goed, je gaat er heen voor de hele ervaring. Toen ik een keer daar was bestelde ik een gerecht met zeevruchten, genaamd Sound of the Sea. Tijdens het eten gaven ze me een iPod zodat ik kon luisteren naar de golven terwijl ik at.”

L’Oustau de Baumanière; Les Baux-de-Provence, Frankrijk

L'Oustau de BaumanièreL'Oustau de Baumanière2

“Ik hou van L’Oustau de Baumanière in Les Baux, vlakbij Avignon. Toen ik een jaar of 18, 19 was werkte ik daar. Eens in de drie jaar krijg ik de gelegenheid om terug te komen, maar dan als gast. Het restaurant is in een hotel en is een fantastische plek om te bezoeken. Raymond Thuilier, toentertijd de chef, kookte met zijn hart en deed z’n eigen ding, hij kookte zonder recepten te gebruiken. Hij had een enorme groentetuin, alles werd vers binnengebracht en gekookt naar vraag. Wilde een gast worteltjes? Dan schilden en kookten we ze.”

Le Louis XV – Alain Ducasse; Monaco

“Ik hou van Le Lous XV- Alain Ducasse in het Hotel de Paris in Monte Carlo. Hij heeft een chef die kookt met olijfolie en het eten is niet te vol of te Frans. Het is meer een mix tussen Frankrijk en Italië en er worden veel lokale producten gebruikt. De clientèle is vrij internationaal – ik heb gewerkt in het hotel, voordat Ducasse er kwam- en het restaurant is ontzettend glamorous, romantisch en groots, precies wat je verwacht van een 3-sterren restaurant. Het is een prachtige locatie om een bijzondere dag te vieren, bijvoorbeeld je verjaardag of een huwelijksdag.”

Matsuhisa; Los Angeles, Amerika

Matsuhisa

“Een van mijn favoriete plekken in Los Angeles is Matsuhisa. Het is al 27 jaar open en vind het hier fijn omdat het voelt als een grote, cashmere trui. Het is altijd goed, het is altijd fijn en het is altijd comfortabel. Wanneer ik hier heen ga vraag ik de chef altijd iets voor mij te maken. Ik word nooit teleurgesteld, want als je hem dat vraagt, zal hij het meest zijn best doen.”

Steirereck; Wenen, Oostenrijk

Steirereck

“Restaurant Steirereck in Wenen is een familierestaurant en is denk ik het beste restaurant in Oostenrijk. Het is innovatief maar je kan er alsnog een Wiener schnitzel of ander traditioneel Oostenrijks eten krijgen. Wanneer ik terug ga naar Oostenrijk is dat wat ik wil. Daarnaast hebben ze ook een fantastische Oostenrijkse wijnlijst en is het ontzettend populair bij locals, maar ook internationale bezoekers.”

Spago; Los Angeles, Amerika

“Kiezen wat mijn favoriete eigen restaurant is, is hetzelfde als kiezen wie je favoriete kind is, toch hou ik echt van Spago in Los Angeles omdat het mijn eerste restaurant is. Het is een restaurant met verschillende invloeden uit heel de wereld, precies zoals LA en Californië zijn. We hebben Aziatische invloeden, Italiaanse en Franse. Toen ik net begon hadden we zelfs een pizza met gerookte zalm, kaviaar en Peking-eend op het menu.”

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.