Redactie
Redactie Inspiratie 7 jun 2012
Leestijd: 2 minuten

De beste klassieke restaurants in Parijs

Paris, the city of love, is perfect voor een romantisch dineetje. Hier wat leuke adresjes van klassieke restaurants en bistro’s waar je zeker een keer langs moet gaan!

Le Bistrot Paul Bert
Een klassieke Bistro in Parijs die ook wel de meester van de hedendaagse brasserie genoemd wordt. Het lijkt net alsof je in een oude film stapt, als je kijkt naar het interieur. Een plek waar je een van de beste steaks au poivre kan krijgen in de stad, en het praline gebakje is zeker ook de moeite waard!
Le Bistrot Paul Bert, 18 rue Paul Bert (11th); +33-1-43-72-24-01

Benoit
Als je iets luxer uit eten wilt zit je bij Benoit zeker goed. Witte tafellakens, zilver bestek en klassieke Franse gerechten als escargots, cassoulet en tarte Tatin geserveerd met  zo veel slagroom dat de over de lepel met beide handen moet vast houden.
Benoit, 20, Rue Saint-Martin, +33-1-42-72-25-76Chez Georges
Een van de best bewaarde bistro’s in Parijs, waar Julia Child graag kwam toen ze in Parijs woonde. Deze klassieke bistro ziet er na al die jaren nog steeds hetzelfde uit, en zelfs een deel van het menu is bewaard gebleven.
Chez Georges, 1 rue du Mail (2nd); +33-1-42-60-07-11Le Voltaire

Frankrijk staat natuurlijk  niet alleen bekend om haar heerlijke keuken, ook is Parijs een echte modestad. Bij Le Voltaire komen deze twee samen, zeker wanneer je hier tijdens Fashion Week gaat eten. Genoeg fashion celebrities die daar rondlopen! Het eten is klassiek Frans waar je U tegen zegt.
Le Voltaire, 27 quai Voltaire (7th); +33-1-42-61-17-49Josephine “Chez Dumonet”

Dit is een high class restaurant waar je misschien even voor moet sparen, maar wat zeker de moeite waard is. Met misschien wel een van de meest sublieme terrine de foie gras, en de beef bourguignonne kan natuurlijk ook niet ontbreken.
Josephine “Chez Dumonet,” 117 rue du Cherche-Midi (6th); +33-1-45-48-52-40

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.