Redactie
Redactie Inspiratie 21 aug 2015
Leestijd: 2 minuten

De 7 beste hotspots voor pizza in New York

Ben je in the Big Apple, dan moét je natuurlijk ergens een goede pizza eten. Dit zijn de beste plekken voor pizza in New York.

The Eddie’s Pizza Truck
6th Avenue & W 46th Street (vlakbij Rockefeller Center)

Het restaurant Eddie’s Pizza zit al sinds 1930 in The Big Apple. Sindsdien hebben ze patent op de bar pie: een (voor Amerikaanse begrippen) kleine pizza die hoog op smaak is en minder calorieën bevat.

De foodtruck van Eddie rijdt rond, maar staat meestal op 6th Ave & W 46th St (vlakbij Rockefeller Center).

Bron: Facebook

Artichoke Basille’s Pizza & Brewery
328 East 14th Street en 111 MacDougal Street 

Een populair pizzarestaurant is Artichoke, met meerdere vestigingen in de stad. En ja, ze serveren een goddelijke pizza met artisjok, maar ook de Sicilian Slice is een topper: met heerlijke mozzarella en een perfecte knapperige dunne korst.

Bron: Facebook

Di Fara Pizza
1424 Avenue J, Brooklyn

Dit restaurant van Dom DeMarco in Brooklyn is een legende. Hij belegt zijn pizza’s met verschillende soorten kaas, veel verse basilicum en een royale hoeveelheid olijfolie. Het is altijd eventjes wachten bij Di Fara, maar dat is het absoluut waard.

Bron: Facebook

Joe’s Pizza
7 Carmine Street en 150 East 14th Street

Joe’s Pizza bestaat al sinds 1975; eigenaar Joe Pozzuoli komt oorspronkelijk uit Napels en maakt zijn pizza’s echt op Italiaanse wijze. De bodems zijn dun en krokant, de toppings klassiek en vol van smaak. En er komen hier tal van Amerikaanse beroemdheden, kijk maar naar de wall of fame.

Lucali’s
575 Henry Street, Brooklyn

Lucali’s is een typische buurtpizzeria in Brooklyn. Chef Mark Iacono maakt lekker dunne bodems, is dol op mozzarella en Grana Padano en verse basilicum. En: de pizza’s zijn hier super betaalbaar.

Motorino
349 E 12th Street en 139 Broadway, Brooklyn

Mathieu Palombino en zijn team maken de smakelijkste Napolitaanse pizza’s bij Motorino (twee locaties: op Manhattan en in Brooklyn). Ook het interieur is erg tof! Vergeet naast de standaard pizza’s niet ook de bijzondere exemplaren te proberen, zoals de pizza met spruitjes (!).

Bron: Motorino

Two Boots
Allerlei verschillende locaties

Vrijwel elke New Yorker kent Two Boots. Er zijn inmiddels een heleboel locaties door de stad. Alle pizza’s hebben bizarre namen, vernoemd naar acteurs of andere sterren. Het interieur is hysterisch, de pizza slices bloedheet en goddelijk belegd. Een absolute aanrader als je pizza in New York wil eten.

Bron: Facebook

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.