Redactie
Redactie Gadgets 26 okt 2015
Leestijd: 3 minuten

Culy test: de Egg Poacher van Joseph Joseph

Perfect eieren pocheren blijft een mythisch iets. Er doen zoveel trucs de ronde (azijn toevoegen aan het water, een draaikolk maken, het eiwit zeven) en er zijn honderden gadgets op de markt die beloven het klusje voor je te klaren. De nieuwste toevoeging aan dat assortiment is de Egg Poacher van Joseph Joseph. Culy testte ‘m.

“Met deze gadget kan iedereen een ei pocheren. Het vernuftige ontwerp zorgt ervoor dat je gepocheerde ei altijd lukt en in een paar minuten klaar is. Alles superhandig met de magnetron”, belooft de maker. Dat willen we zien.

Aan de slag!

De handleiding is simpel: vul de compartimenten (waar de vergietjes in zitten) tot de aangegeven lijn met water, breek een of twee eieren in de bakjes, doe de deksel op het bakje en plaats de Egg Poacher in de magnetron op vol vermogen op de aangegeven tijd (ongeveer 1 minuut voor één ei, en anderhalve minuut voor twee eieren). Zeef daarna de gepocheerde eitjes in de vergietjes.

In onderstaande video wordt het handig voorgedaan:

De eerste test

We doen precies wat er aangegeven staat in de handleiding. Bakjes vullen met water tot aan het lijntje, eitjes erin breken, deksel erop, en op vol vermogen anderhalve minuut in de magnetron. Onze magnetron gaat tot 900 watt, dus die kiezen we.

Na een halve minuut begint het water uit het bakje te lekken, langs de deksel (terwijl die er goed op is geklikt). Nog een halve minuut later explodeert het bakje en spat er water uit alle hoeken in de magnetron. En de eitjes? De ene is hardgekookt, de andere nog totaal ongaar. Het is ‘s avonds, te donker voor een foto, en eigenlijk durven we ook geen foto te maken. Eerst maar die magnetron schoonmaken…

De tweede test

De volgende dag verzamelen we moed en proberen we het opnieuw. Eerst maar één ei. En we gieten het water niet helemaal tot aan de aangegeven rand, want we willen niet wéér een waterballet in onze magnetron.

Op internet lezen we dat 900 watt wellicht te hoog is en je het beter een standje lager kunt proberen, en dan maar wat langer. Dus zetten we onze magnetron op de één na hoogste stand, 720 watt, en zetten we één eitje op anderhalve minuut (in plaats van 1 minuut op 900 watt).

Dat bleek geen slimme zet. Hoewel het bakje nu gelukkig niet lekt (het bleek dus wel handig om wat minder water te doen dan aangegeven), explodeert het ei en wordt de deksel eraf gelanceerd. Nu zit de magnetron niet onder het water, zoals gisteren, maar onder stukjes gekookt ei. Bah.

Het ei breken in het bakje. Eitje.
Het geëxplodeerde ei.

De derde test

Okee, nog één keertje dan. We hebben geleerd. Een ei tegelijk, minder water dan voorgeschreven, en toch maar weer op 900 watt, 1 minuut. Deksel er stevig op, en duimen maar.

Het resultaat? Geen explosie, geen lekken, maar wel: een nét gestold eiwit, maar een bijna hardgekookte dooier. Met een heel klein drupje zachte dooier.

En dat is de grootste deceptie: een gepocheerd ei staat bekend om het mooi gestolde eiwit en de prachtig lopende dooier.

Dit ziet er al beter uit!
Het eitje zit een beetje vast aan het vergietje, dus je moet ‘m er even uit ‘helpen’.
Hmmm… toch niet.

Conclusie

Helaas, hoe graag we ook zouden willen dat de Egg Poacher van Joseph Joseph werkt… dat doet -ie niet. Het systeem is vernuftig (handig ook dat alles in de vaatwasser kan) en de prijs is goed: € 11,99. Maar helaas werkt hij niet naar behoren.

We hopen maar dat het aan onze magnetron ligt (die inmiddels wel weer schoner dan ooit is). Toch maar weer ouderwets aan de slag met een pan water, dus.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.