Redactie
Redactie Inspiratie 24 jun 2015
Leestijd: 2 minuten

Culy ontdekt… pop-up restaurant MAAL TIEN

Het Utrechtse pop-up restaurant MAAL TIEN opende in de zomer van 2014 tien zaterdagen achter elkaar, met iedere week een andere chefkok. Met de kerst van 2014 herhaalde ze hun succesrecept.

En nu zijn ze terug: MAAL TIEN.2, startte afgelopen 12 juni en sluit haar deuren weer op 18 juli. Elke vrijdag en zaterdag openen ze met een nieuwe chef aan het roer; en Culy ging vorig weekend op ontdekkingstocht.

Culy at er op 20 juni, toen chefkok Jeroen Robberegt (voormalig sterrenchef van restaurant Karel V) in de keuken stond.

De locatie

De locatie van MAAL TIEN.2 is een pand dat voorheen werd gebruikt door de gemeente Utrecht. Via een rommelige kantoorlobby kom je bij het pop-up restaurant, gesitueerd in de voormalige kantine.

De lichtconstructies met peertjes en rode tl-balkjes aan het plafond zorgen voor sfeer, en in de hoek speelt een DJ -zittend- soul en jazzplaten (en dat is sfeerverhogend, zeker niet storend).

Het menu

Chefkok Jeroen Robberegt kookt én serveert zelf de gerechten, met bijpassende uitleg. De bediening bestaat verder uit vlotte heren en dames in stoere spijkeroverhemden.

We nemen het vaste viergangenmenu (er is tevens een vegetarische variant) plus een wijnarrangement. Elke wijn wordt goed uitgelegd en passen wonderwel bij de gerechten.

Voordat we het menu geserveerd krijgen, doen we ons tegoed aan de huisgebakken broodjes met verschillende zelfgemaakte tapenades en boters. Erg lekker.

Dan het eerste gerecht, genaamd ‘rund & zee’. Een rundertartaar met koffie, oester, scheermesjes, rivierkreeft en een zeesalade.

Vervolgens een mooi tussengerecht van zacht gegaarde zeeduivel met aardpeer, snijboon en een dashi­koffiebouillon. Mooi dat de koffietonen van het voorgerecht hier subtiel in worden doorgetrokken.

Het hoofdgerecht is een stuk lamsvlees van de barbecue, geserveerd met een zwarte curry met mais, bloemkool en peulvruchten.

Als dessert wordt ons een klassieker voorgeschoteld: aardbeien à la Romanoff. Heerlijke zomerkoninkjes met gezoete room, tussen twee gesuikerde koekjes.

De gerechten waren robuust maar subtiel, vol goede smaken en texturen. Een mooi concept, waar je zeker waar voor je geld krijgt. En in combinatie met de locatie, de goede bediening en de fijne muziek, is dit zeker een aanrader.

Wees snel…

Er zijn nog kaarten beschikbaar (check de site) voor alle komende weekenden (3 & 4 juli, 10 & 11 juli en 17 & 18 juli). Een 4 gangen-menu doet €45,- (bijpassend wijnarrangement €24,50).

MAAL TIEN.2
Ravellaan 96, Utrecht
Facebook

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.