Redactie
Redactie Afhalen 15 okt 2015
Leestijd: 2 minuten

Ninour

Ninour in de Amsterdamse Pijp werd nog maar zes weken geleden geopend door Nina en Abdenour, maar is nu al een geoliede machine. Hier kom je voor een goede kop koffie, een Marokkaanse (vega) lunch en de leukste hebbedingetjes voor thuis. 

Met een geschiedenis in de mode- en stylingwereld en een carrière in de horeca zijn Nina en Ab de perfecte match. Samen zoeken ze alles uit, maar zij houdt zich vooral bezig met alle inkoop en hij staat dagenlang in de keuken voor de lekkerste gerechten.

Culy proeft

Op de kaart vind je een mix met Marokko als hoofdinspiratie. De gerechten zijn vegetarisch, maar zeker niet saai en door de voorliefde voor gezond eten van Nina kun je ook verantwoord genieten.

Denk bijvoorbeeld aan the skinny dipper (een bord vol goddelijke hummus met truffel en flat bread, €7,-), de greenie tahini (een bomvolle salade met peulvruchten, groenten, feta en een dressing van tahini, €7,50) en picture me rollin’ (Libanees flat bread met hummus, gegrilde groenten en geitenkaas, €5,50).

The Skinny Dipper
Greenie tahini

De porties zijn ontzettend ruim, maar de gerechten barsten vooral van smaak! Daarnaast bakt Nina elke dag verse (vaak gluten- en suikervrije) cakejes die je zeker moet proberen.

Toen wij er waren kwamen de bananenmuffins met amandel en kokos net uit de oven. Heerlijk in combinatie met een van de fijne verse theesoorten of een goed gezette cappuccino.

Gluten- en suikervrije gebakjes

Shop till you drop

Naast het eten kun je hier dus ook terecht voor hebbedingetjes. Van door het stel op Bali ontworpen sieraden, tot zelfgemaakte versieringen voor in huis en prachtig servies.

Eigenlijk is het vooral een mix van alles wat ze leuk vinden. En als iets niet werkt of is uitverkocht, dan komt er snel weer iets nieuws voor in de plaats!

Ninour is dinsdag tot en met zondag geopend en vind je aan de Eerste Jan Steenstraat 109. Kijk op de website voor het volledige menu en meer informatie. 

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.