Redactie
Redactie Inspiratie 26 mrt 2012
Leestijd: 1 minuut

Culy ontdekt… Le Favre d’Anne

Onlangs reisde Culy’s Monique af naar Frankrijk voor een perstrip van likeurhuis Cointreau. Daar ontdekte ze een aantal fijne culinaire hotspots, zoals Le Favre d’Anne.

We bezochten het stadje Angers, wat ongeveer 300 kilometer ten zuidwesten van Parijs ligt. Deze bestemming werd gekozen omdat de roots van Cointreau in dit stadje liggen – en waar de fabriek nog steeds vlakbij gevestigd is.

Het restaurant Le Favre d’Anne ligt aan 18 quai des Carmes in Angers, vlakbij rivier de Maine, en kreeg in 2008 een Michelinster. De zaak werd in 2006 opgericht door Pascal Favre d’Anne, waar natuurlijk ook de naam vandaan komt. Deze eigenaar is tevens de chefkok, en is absoluut getalenteerd: zo werd hij al door Gault Millau het nieuwe jonge kooktalent genoemd, en werd hij in 2008 ‘Jonge chef van het jaar’. Pascal’s vrouw Mathilde is gastvrouw en tevens de sommelier van de zaak.

Het pand stamt uit de 19e eeuw, en bevat een eetzaal waar 40 gasten kunnen dineren. Daarnaast zijn er vier kleinere privé-kamers voor 6 tot 24 personen; ideaal voor zakelijke lunches of groepsdiners. De inrichting is redelijk ouderwets, of liever klassiek Frans te noemen. Sjiek, maar zeker niet stijf.

Het menu is traditioneel Frans met een modern moleculair randje. Niet supervernieuwende gerechten, maar wel erg lekker. Je kan kiezen uit verschillende menu’s van een klein of groot aantal gangen. Wij hielden het bescheiden met een voorgerecht, hoofdgerecht en twee desserts.

Zeker een aanrader als je van bijzonder en op en top Frans eten houdt, met een moderne twist.

culy0002

Carpaccio van coquille met paddenstoelen en zwarte truffel

culy0003

Zeebaars met  kreeft, selderij en saus van de kreeft

culy0005

Sinaasappelsorbet met crème brûlée topping

culy0007culy0008

Chocolade bavarois met banaan, vanille-ijs, gekaramelliseerde bakbanaan en een spray van Cointreau

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.