Redactie
Redactie Inspiratie 7 dec 2016
Leestijd: 1 minuut

Culy ontdekt… het kerstmenu van het Conservatorium Hotel

Er zijn een hoop voordelen van hoofdredacteur van een culinair website zijn. One of those perks is de eindeloze rij feestelijke evenementen om vervolgens over te ‘moeten’ schrijven. Deze week werden we gefêteerd in het Conservatorium Hotel om het kerstmenu te proeven.

De brasserie én restaurant Taiko zijn namelijk geopend met Kerstmis en Oud & Nieuw. Mocht je zin hebben om je helemaal in de watten te laten leggen en lekker niéts te hoeven doen met de feestdagen, dan raden we je aan om gauw te boeken. Er zijn namelijk niet heel veel plekjes meer vrij…

Culy ontdekt…

Wij genoten van een kerstlunch waarin de gerechten van beide restaurants werden gecombineerd.

Om te beginnen een Aziatische gluhwein met gember, steranijs én gin. Heerlijk verwarmend. Daarna een viertal voorgerechtjes: de bekende hamachi sashimi (die we eerder aten bij Taiko), steak tartare met Nashi peer, een salade van king crab en avocado, en wilde wortel met geitenyoghurt en Chardonnay vinaigrette.

Twee Taiko gerechten, twee brasserie gerechten. Onze favorieten: de hamachi en de steak tartare.

Door naar het tussengerecht: de goddelijke knolselderij ‘cappuccino’ met witte truffel en mini paddenstoelen in de bodem van het kopje. Een van de lekkerste soepjes die je ooit zult eten.

Het hoofdgerecht was een favoriet van chef Schilo van Coevorden (“Ik maak dit zelf ook altijd thuis!” aldus de chef): Beef Wellington met Bordelaise-saus, stoofpeertjes in port, zalige aardappelpuree en geroosterde kastanjes in gezouten karamel. Wauw!

Het dessert, genaamd Winter Wonderland, sloot het heerlijke kerstmenu af. Verschillende structuren van kokos, mango, passievrucht, amandel en meringue.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.