Joyce Bielderman
Joyce Bielderman Gadgets 30 nov 2013
Leestijd: 2 minuten

Culy ontdekt… de interactieve keuken van **restaurant Bord’Eau

Je las het misschien al op Culy: het Amsterdamse restaurant Bord’Eau** lanceerde gisteren een culinaire iPad app. En heel stiekem hadden ze er geen beter moment voor kunnen uitzoeken. Afgelopen maandag werd het restaurant namelijk bekroond met een tweede Michelinster. Culy’s Joyce was dus extra blij dat ze voor een presentatielunch mocht aanschuiven. Kon ze meteen proeven hoe die twee sterren smaken!

Tekst en foto’s: Joyce Bielderman

Net als de app van Bord’Eau** is ook de middag van de presentatie interactief. Een aantal leveranciers zijn aanwezig en zij vertellen over hun product. En die producten zijn dan vervolgens weer verwerkt in de gerechten die we te proeven krijgen. Dat wordt driedubbel smullen dus. Van mooie verhalen, mooie video’s (die we –gelukkig – ook nog op ons gemak terug kunnen kijken in de app) én mooie gerechten. We beginnen met wat amuses…

oestercreme_culyrisotto_truffel_culy

De lunch: drie gangen twee sterren
De lunch bestaat uit drie gangen. We bijten het spits af met een bordje met Hollandse oerbiet met biologische zalm en mosterdijs. De leverancier (tevens teler) vertelt een kort verhaal over zijn bedrijf. En na een uitleg over het vangen van de Oosterscheldekreeft (wat ook nu weer de leverancier zelf doet), mogen we gang twee proeven. Over de kreeft wordt nog even een bouillon van koraal gegoten en dan is deze gereed.

Tot slot serveert Bord’Eau een dessert wat ze ‘groene appel’ noemen. Een klokhuis gemaakt van ijs en chocolade – de donkere pitjes – zit in een krokante karamel die dan weer bovenop een tarte tatin ligt. Een bijzonder kunstwerkje dat ook nog eens heerlijk smaakt.

biet_zalm_mosterd2_culyoosterscheldekreeft_culyappel_culy

De app: het interactieve kookboek 2.0
Tussen de lekkere gerechten door zien we op een tv-scherm de video’s die ook in de app terug te vinden zijn. En de makers leggen het een en ander uit over de werking van het geheel. Toch wel handig en interessant, want wellicht is dit stiekem al een kijkje in de toekomst. Misschien worden straks alle kookboeken wel interactief! Als het aan Bord’Eau** ligt in ieder geval wel. Het plan is om elk jaar de app te updaten met nieuwe recepten en video’s van de leveranciers en de keuken. En dat is natuurlijk allesbehalve saai te noemen!

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.