Redactie
Redactie Inspiratie 6 sep 2013
Leestijd: 1 minuut

Culy ontdekt… de champagnes van Piper-Heidsieck

Eind augustus ging Culy’s Monique op reis naar Reims in de Franse Champagnestreek. Dé plaats waar de magie van de bubbels plaatsvindt! Een prima gelegenheid om op bezoek te gaan bij het prestigieuze champagnehuis Piper-Heidsieck.

Monique nam een kijkje in de wijngaarden, bij het hoofdkantoor van ‘Piper’, en in de enorme ondergrondse wirwar van wijnkelders. Piper-Heidsieck is een van de weinige champagnehuizen die nog originele, diep uitgegraven wijnkelders bezit. Hier liggen miljoenen flessen opgeslagen om te rijpen: van de klassiek Brut tot de zeer exclusieve Vintage’s en Rare’s. Dit champagnehuis, dat in de 18de eeuw werd opgericht, heeft een enorm rijke historie en vele verhalen – allen met een glamorous randje.

Maar Monique was er niet alleen om naar het verleden te kijken (hoewel de Millesime Rare uit 2002 wel érg bijzonder was, om over de Sauvage Brut uit 1985 nog maar niet te beginnen…). Nee, er werd ook gekeken naar de toekomst: de Piper-Heidsieck Essentiel Cuvée Brut werd geïntroduceerd. Slechts een gelimiteerde en speciaal geselecteerde selectie Cuvée Brut champgne ontvangt van Régis Camus – hoofd wijnmaker en ‘het genie’ van Piper-Heidsieck – de bijzondere titel ‘Essentiel’.

Deze champagne bestaat uit een combinatie van de Pinot Noir en Pinot Meunier met een klein percentage Chardonnay toegevoegd. Deze wijn uit Reims is speciaal geselecteerd uit 50 streng beoordeelde oogsten. Het is een frisse champagne met een fruitige touch, Régis Camus noemde ‘witte vruchten, geroosterde amandelen en gesuikerde viooltjes’ als noten.

De Piper-Heidsieck Essentiel Cuvée Brut is in Nederland slechts bij zeer geselecteerde slijterijen verkrijgbaar. Iets minder te besteden, maar wil je wel het echte Reims-gevoel? Ga dan voor de Brut (€35,99) of, als je van een zoetere smaak houdt, de Demi-Sec (€35,99). Deze laatste is perfect voor bij desserts. Santé!

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.