Redactie
Redactie Inspiratie 12 jun 2016
Leestijd: 2 minuten

Culy ontdekt… CHOPS Stir fried ice cream

Een tijdje terug kregen we een mailtje van CHOPS, of we interesse hadden om hun ‘stir fried ice cream‘ te testen. Daar konden wij geen nee op zeggen en dus nodigden we ze uit op een Culy-feestje. Het resultaat? Goddelijke bakjes met rolletjes ijs, flinke toeven slagroom en véél chocolade. En nog belangrijker: heel veel blije gezichten!

Stir fried ice cream is een concept dat is komen overwaaien uit het Verre Oosten. Op een bevroren plaat wordt een mengsel van room (al dan niet op smaak gebracht met bijvoorbeeld vanille, chocolade of aardbeien) gemengd met de door jou gekozen vulling (van fruit tot Oreo’s en van chocoladesaus tot marshmallows).

Het mengsel wordt met paletmessen fijngehakt, waarna het op de plaat wordt uitgesmeerd tot een dunne – inmiddels bevroren – laag. Vervolgens wordt het met een paletmes omhoog geduwd, wat resulteert in prachtige rolletjes flinterdun ijs.

Het ijs wordt tot slot in bakjes gestoken en afgemaakt met een flinke toef slagroom en toppings naar keuze. Dit is niet alleen een feest voor je smaakpapillen, maar ook onwijs leuk om te zien.

CHOPS

CHOPS was de eerste die het concept naar Nederland bracht. Wat begon als een kleinschalig idee, mondde uit tot een succesvol bedrijf dat van festival naar festival reist.

Tijdens ons feest hadden gasten de keuze uit meer dan tien vullingen en toppings, een aantal soorten ijs en natuurlijk slagroom. Op een briefje kon men aangeven wat ze graag wilden hebben en een paar minuten later stond het bakje stir fried ice cream klaar voor gebruik.

We snappen dat je niet zo snel zelf de hele ijskar inhuurt, des te meer reden om een blik te werpen op de CHOPS-agenda. Hier zie je bij welk evenement en wanneer ze aanwezig zijn en wanneer ook jij ervan kan genieten. Een gemiddeld ijsje kost €4,-, afhankelijk van de door jou gekozen combinaties.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.