Redactie
Redactie Inspiratie 6 okt 2012
Leestijd: 2 minuten

Culy Italia: oranje cocktailhotspot in Milaan

Voor de Culy Italia rubriek schrijft Saskia Balmaekers, Italië-expert, blogger van Ciao Tutti en redacteur van De Smaak van Italië, haar favoriete Italiaanse recepten, hotspots en tips. 

Tijd voor een aperitivo! Deze gewoonte is in Milaan ontstaan, dus je kunt hier – meer nog dan in de rest van Italië – in heel veel barretjes terecht voor een feestelijk drankje, vergezeld van een uitgebreid assortiment aan hapjes. En dan heb ik het echt niet over wat schaaltjes chips en nootjes, nee, de Milanese barmannen halen (bijna) alles uit de kast om hun bar om te toveren in een lopend buffet: kleine omeletrolletjes, pizzaatjes, bladerdeeghapjes met allerlei soorten vullingen, kleine sandwiches, salades, arancini, gefrituurde mozzarellabolletjes en chique hapjes waarvan ik lang niet alle ingrediënten en samenstellingen op kan noemen sieren willekeurig welke bar.

Tot voor kort ging ik het liefst naar de wijk Navigli, maar nu is er in pieno centro, vlak naast de Duomo, een nieuwe hotspot geopend waar de aperitivi je tegemoet schitteren: Terrazza Aperol.

Terrazza-Aperol-Milaan-1Terrazza-Aperol-Milaan-2

Het was jullie vast niet ontgaan, mijn liefde voor dit vrolijke oranje drankje dat je meteen bij de aanblik ervan een zomers gevoel geeft. Tel daarbij op een vrolijke bar, modern Milanees publiek, een prachtig uitzicht (op de façade van de Duomo) en de avond kan niet meer stuk!

Terrazza Aperol opende pas eind juni haar deuren, direct rechts van de ingang van de indrukwekkende Galleria Vittorio Emanuele II (voor kenners: op de plek waar Bar Motta gevestigd was). Het ontwerp is van de hand van Antonio Piciulo, die zich ook voor de inrichting liet inspireren door de ingrediënten van Aperol. Zo heeft de bar de vorm van een sinaasappelschil en komt de kleur oranje overal waar je maar kijkt terug. Kijk maar even mee:

Terrazza-Aperol-Milaan-3Terrazza-Aperol-Milaan-4Terrazza-Aperol-Milaan

Voor degenen onder jullie die niet zo’n Aperol-fan zijn: uiteraard maken ze hier ook andere cocktails en drankjes voor je klaar, allemaal geserveerd met een heerlijke selectie hapjes. Lunchen kun je hier ook; er is een wisselend lunchmenu maar ook een aantal à la carte gerechten. Genoeg keuze in elk geval – en meer dan genoeg moois om te bekijken – om lekker lang te tafelen en direct na het toetje aan de aperivito te gaan… Salute!

Vanaf Saskia krijgen Culy-lezers wekelijks een Italiaanse culinaire tip, van een nieuw koffieadresje in Rome tot het beste wijnbarretje van Venetië. Tussendoor kun je je dosis Italiaans op peil houden via Ciao Tutti. A presto!

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.