Redactie
Redactie Inspiratie 9 nov 2013
Leestijd: 3 minuten

Culy Italia: 3 x de lekkerste Italiaanse restaurants in… Den Haag

Voor de Culy Italia rubriek schrijft Saskia Balmaekers, Italië-expert en blogger van Ciao Tutti, haar favoriete Italiaanse recepten, hotspots en tips.

Nederland kent tal van Italiaanse restaurants, de een beter dan de ander, maar welke kok beheerst het echte Italiaanse gevoel en is zo lekker dat je er terug wilt gaan? Saskia neemt je de komende weken mee op een Giro d’Italia door Nederland en vertelt over haar favoriete Italiaanse restaurants in de steden Amsterdam, Den Haag en Maastricht.

Caroni

Ristorante Caroni is een klein en openhartig restaurant in het centrum van Den Haag, waar je warm wordt ontvangen en bediend door de familie Caroni. In een karakteristiek pand, met een terras aan de mooiste gracht van Den Haag, wacht je een Italiaanse beleving. Elke ochtend vanaf 11 uur openen de gordijnen van ‘Il Teatro della Cucina’.

Voor de lunch is er ruimschoots keuze uit verschillende warme en koude broodjes. Maar ook gemengde salades en een heerlijk bord met diverse antipasti behoren uiteraard tot de mogelijkheden. Na een dag werken – of winkelen – is het net als in Italië tijd voor een aperitivo, een goed glas wijn of een Italiaans biertje met diverse antipasti of bruschette.

Voor het diner werkt Caroni met een vaste kaart en dagverse specialiteiten die wisselen met het seizoen. De gerechten worden allemaal volgens de oorspronkelijke regels bereid door chefkok Rafaelo. De meeste wijnen worden zelf geïmporteerd met name uit Alto Adige, Piemonte en Toscane.

Ristorante Caroni
Hooikade 14

pasta3

Da Braccini

In het gezellige en authentieke Regentessenkwartier in Den Haag vind je Ristorante Da Braccini, de gezellige Italiaanse thuishaven voor menig Italia-liefhebber. Monica Braccini zwaait al zes jaar de scepter in de keuken, met een fijne kleine kaart die elke drie weken wisselt. Als Italiaanse pur sang werkt zij alleen met verse en seizoensgebonden producten, met een focus op vernieuwende gerechten.

De zaak ademt gastvrijheid uit, in een mia casa sua casa-ambiance. De dames in de keuken en in de bediening kennen elkaar al jaren en geen avond is hetzelfde, een blik in de open keuken is dan ook altijd een hele ervaring. Liefde is het hoofdingrediënt in elk gerecht dat bereid wordt. Met dagverse gerechten naast de kaart en pastagerechten vernoemd naar vaste gasten is dan ook geen culinair verzoek te gek.

De dames koken verder graag op locatie en de Italiaanse bruiloft verzorging is ook zeker niet de minste! Een aanrader? De intieme muziekavonden die maandelijks georganiseerd worden, waar de hele buurt samenkomt om te genieten van jazz, latin, blues of akoestische liedjes uit de oude doos.

Er wordt gevochten om de homemade limoncello, die naar origineel recept uit Italië gemaakt wordt, maar vergeet ook zeker de huisgemaakte kruidenolie niet. Kortom, voor een onvergetelijke avond heten Monica en haar trouwe team je altijd van harte welkom. Benvenuti e buon appetito!

Da Braccini
Regentesselaan 24-A

pasta23

Vino e Cucina

Op maandagavond 16 september 2013 werd de ‘Italië Magazine Restaurant van het Jaar Award’ uitgereikt aan restaurant Vino e Cucina uit Den Haag. In de sfeervolle zaal van het Amsterdamse Hilton Hotel nam de verblufte eigenaar, Roberto Barbagallo, de prijs namens het restaurant in ontvangst.

De authentieke Siciliaanse gerechten die overduidelijk con amore waren bereid, gaven volgens juryvoorzitter Roberto Payer de doorslag. De prijs, die werd uitgereikt door Francesco Azzarello, de Italiaanse ambassadeur in Nederland, bestaat uit een speciale plaquette, die sindsdien een mooie plek in het restaurant heeft.

De vaak pittoresk gelegen restaurants in Italië die simpelweg ‘Vino e Cucina’ heten, zijn precies die plekken waar je uitstekend van de ‘eenvoudige’ Italiaanse keuken geniet. Gezonde en (h)eerlijke gerechten worden er bereid met verse producten, kruiden en geurige olijfolie, en geserveerd met een goed glas Italiaanse wijn. Geen poespas, maar wel authentiek eten met pure smaak.

Vino e Cucina
Parkstraat 37

pasta

Van Saskia krijgen Culy-lezers wekelijks Italiaanse culinaire tips, van een nieuw koffieadresje in Rome tot het beste wijnbarretje van Venetië. Tussendoor kun je je dosis Italiaans op peil houden via Ciao Tutti. A presto!

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.