Redactie
Redactie Inspiratie 31 jul 2015
Leestijd: 2 minuten

Culy ♥ Blendle: de 10 beste culinaire artikelen in de media van juli

In deze nieuwe rubriek verzamelen we maandelijks de 10 beste culinaire artikelen uit de media met behulp van Blendle. Wat lazen we in kranten & tijdschriften wat ons culy hart sneller deed kloppen?

Let op: Blendle is een betaalde dienst. Als je op de linkjes klikt, wordt je gevraagd aan te melden of in te loggen met je bestaande Blendle-account. Nieuwe Blendle-gebruikers krijgen € 2,50 euro leestegoed cadeau!

1. De Groene Amsterdammer: Is melk nou goed voor je of juist niet? Dit is het eerlijke antwoord

De een zegt dat je botten er sterker van worden, de ander meent dat je er hart- en vaatziekten van krijgt. Is melk echt goed voor elk of kun je het beter laten staan? Eindelijk een wetenschappelijk antwoord.

2. de Volkskrant: Marqt-baas gaat confrontatie aan met columnist: ‘Ik wil begrijpen wat je dwars zit’

Teun van de Keuken maakte in zijn column gehakt van supermarkt Marqt, maar daar liet oprichter Quirijn Bolle het niet bij zitten. Hij ging in gesprek met zijn grootste criticaster. ‘Als het niet verder komt dan gal spuwen, begrijp ik dat gewoon niet.’

Column gemist? Lees hier de écht ongezouten mening van Van de Keuken terug. (de Volkskrant)

3. Het Parool: Waarom uit eten gaan in een restaurant vaak slechter is dan fastfood

Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat je soms beter naar de snackbar kunt gaan dan uit eten. En ja, dat geldt ook voor Nederlandse restaurants. Dit is hoe ongezond een dinertje bij kaarslicht kan zijn.

4. de Volkskrant: Het kan dus wel. Zo leer je kinderen groente eten

Mensen zijn alleseters, maar kinderen bepaald niet. Gelukkig weet deze voedingswetenschapper precies wat je moet doen om ervoor te zorgen dat ze van gezond eten gaan houden.

5. Knack: Gedoe om gluten

Zonder gluten geen mooi gerezen brood, maar plotseling lijken deze eiwitten je reinste gif. Wat is gluten en wat doet het precies?

6. Grazia: Souping (hotter than juicing)

New York is om. Los Angeles is fan. Nu wij nog. Dé nieuwe health trend is souping.

7. Quest: Help, een E-nummer?

E-nummers zijn volkomen veilig, zeggen voedseldeskundigen. Maar hoe weten ze dat zo zeker? Kunnen we die door de voedselindustrie gesubsidieerde onderzoeken wel vertrouwen?

8. NRC Handelsblad: Jongens, ik gooi ze weg. Een nul

AD kwam weer met zijn jaarlijkse haringtest. Visboeren liggen nachtenlang wakker van de uitslag. Een goede uitslag betekent lange rijen.

9. Elsevier: prangende voedselvragen voor 2050

De landbouwmethoden anno nu zullen halverwege de eenentwintigste eeuw bij lange na niet toereikend zijn om de wereldbevolking van dan negen miljard mensen van voldoende voedsel te voorzien. Innovatie in de agrarische en voedingssector is cruciaal. De tijd voor smart farming en fair food is hier en nu.

10. NRC.next: Maak eens gazpacho op de barbecue

Grillmeester Dus jij denkt dat je een beetje kunt barbecuen? Een stoomcursus in 10 tips van een man die pleit voor experimenteren.

Meer lezen?

Meer culinaire artikelen lezen op Blendle? Culy’s Monique cureert, samen met Hiske Versprille van het Parool, culinair journalist Janny van der Heijden en Pauline van Uit Pauline’s Keuken het Food-kanaal op Blendle.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.