Redactie
Redactie Inspiratie 30 aug 2015
Leestijd: 2 minuten

Culy ♥ Blendle: de 10 beste culinaire artikelen in de media van augustus

In deze nieuwe rubriek verzamelen we maandelijks de 10 beste culinaire artikelen uit de media met behulp van Blendle. Wat lazen we in kranten & tijdschriften wat ons culy hart sneller deed kloppen?

Let op: Blendle is een betaalde dienst. Als je op de linkjes klikt, wordt je gevraagd aan te melden of in te loggen met je bestaande Blendle-account. Nieuwe Blendle-gebruikers krijgen € 2,50 euro leestegoed cadeau!

1. de Volkskrant: Detoxen met sapkuurtjes. Word je daar echt gezonder van?

Detoxen is populair. Met behulp van bepaalde voeding zou je je lichaam kunnen reinigen van gifstoffen. Maar werkt het ook echt?

2. Quest: Eindelijk de waarheid over de beruchte E-nummers

Sinds enkele jaren woedt er een ware heksenjacht op E-nummers. Ze zouden namen puur vergif zijn. Tijd om het aan de voedselexperts te vragen: dit is alles wat je moet weten over E-nummers.

3. VIVA: Dus jij dacht gezond bezig te zijn met je versgeperste jus?

Waarom kan je beter geen versgeperst sapje drinken? En is het wel verstandig om meer dan twee stuks fruit per dag te eten? Dat, en meer in dit sappige stuk.

4. de Volkskrant: Waarom we ons echt beter voelen door glutenvrij te eten

Tot een paar jaar geleden wist niemand van het bestaan af, nu schrapt iedereen ze uit het dieet: gluten. Want ook al ben je er niet allergisch voor, je kunt je écht beter voelen door gluten te laten staan. Een sterk wetenschappelijk stuk over placebo- en nocebo-effecten.

5. AD: ‘Liever met een doggybag dan met buikpijn naar huis’

Het aantal restaurantbezoekers dat zich schaamt om eten dat ze overhouden in een doosje mee naar huis te nemen, daalt langzaam. ‘Als de huidige trend zich voortzet, is het taboe over 5 jaar verdwenen.’

6. Nederlands Dagblad: Nooit eerder zo veel foodfestivals

Foodfestivals zijn razend populair. Deze zomer is er elke week wel ergens een festival waar eten centraal staat.

7. het Parool: Super souper

Terwijl de stad slaapt, feesten de chefs: op nachtelijke bacchanalen gaat de Amsterdamse horeca-incrowd los. Restaurants richten steeds vaker hun eigen eetfeesten aan, want waar te eten als je tijdens etenstijd altijd aan het werk bent?

Bron: Rijsel

8. de Volkskrant: De keuzen van Yvette van Boven

Yvette van Boven is kok, illustrator, schrijft kookboeken en heeft nu ook een eigen tv-programma. Maar niet voor de commerciëlen: ‘Ik wil alles in eigen hand houden.’

9. Women’s Health: Sarah Britton

Sarah Britton was een van de eerste foodbloggers die zich toelegde op gezonde, vegetarische voeding. Wij spraken de Queen of Veggies in Amsterdam, en vroegen haar: do you practice what you preach?

10. NRC: Zo’n worst maak je niet uit de losse pols

Sinds vier jaar maakt Brandt & Levie worst. Alleen voor de horeca, niet voor de supermarkt. Althans nog niet.

Bron: Facebook

Meer lezen?

Meer culinaire artikelen lezen op Blendle? Culy’s Monique cureert, samen met Hiske Versprille van het Parool, culinair journalist Janny van der Heijden en Pauline van Uit Pauline’s Keuken het Food-kanaal op Blendle.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.