Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Inspiratie 14 okt 2022
Leestijd: 3 minuten

De leukste culinaire uitjes voor de herfst in Amsterdam

Met de herfst(vakantie) in het vooruitzicht vonden wij het dringend tijd om een overzicht te maken van culinaire uitjes in Amsterdam. Die zijn er namelijk genoeg, maar welke zijn nou de allerleukste? Culy maakt de selectie.

6 x culinaire uitjes voor de herfst(vakantie)

Van pastrami bagels met natuurwijn tot bao buns in de stijl van Gustav Klimt: dit zijn de leukste culinaire uitjes deze herfst.

Van Gogh Museum & Taiko Bar – Klimt tentoonstelling

Naar aanleiding van de Klimt-tentoonstelling in het Van Gogh Museum brengt het Conservatorium Hotel van 7 tot 23 oktober een culinair eerbetoon aan het werk van de Oostenrijkse kunstenaar. Het driedelig menu bestaat uit een ‘Golden Treasure’ cocktail geïnspireerd door Klimts gebruik van goud, een door de sous-chef van Taiko bedachte zwart-goude bao bun met umeboshi-pruim, eend en sanshopeper en een elegant dessert dat zinspeelt op Klimts bekende werk Judith. De scheidingslijn tussen kunst en eten is dun.

Een kaartje kost € 50,- en is beschikbaar in Taiko Bar van woensdag t/m zondag van 17.00 tot 22.00 uur, van 7 tot 23 oktober.

Bretonse Brunch bij Apollonia

Klinkt een brunch met cider, Gruyère-pannenkoeken, vissoep en Kouign Amann je als muziek in de oren? Op 16 oktober kun je bij restaurant Apollonia genieten van een Bretonse brunch die al dit lekkers met elkaar verenigt. Ciders zijn van Pomme d’Or, achtergrondbeats van Stop&listen.

Reserveren voor de Bretonse brunch kan via de site van Apollonia

Pop-up La Maison by Rémy Cointreau X Niven Kunz

Van 8 tot 20 november palmt het team van Rémy Cointreau een geheime Amsterdamse locatie in voor een exclusieve pop-up. Met een kaartje ben je verzekerd van een ‘unieke cocktailervaring’ die doorspekt is met kunst en vakmanschap. Wat dat concreet inhoudt? Cocktails natuurlijk, in eigentijdse cocktailcoupes (speciaal hiervoor ontworpen door kunstenaar Pablo Lücker) en met exclusieve serveerrituelen. Maar ook bartendercompetities, cocktail showcases en misschien nog wel het allerlekkerst: hapjes van sterrenchef Niven Kunz en Virginie van Bronckhorst-Kunz, in de stijl van hun restaurant Triptyque. Voor de liefhebbers!

Meer informatie vind je op de site van Maison Rémy Cointreau

Remy Cointreau
Bron: Rémy Cointreau

Pastrami Party @ Chenin Chenin

Op 16 oktober slaat natuurwijnwinkel Chenin Chenin de handen in elkaar met Breadwinner, die zuurdesembagelbakker in de Jordaan. De pastramibagels zoals je ze in New York krijgt worden vanaf 12 uur verkocht, uiteraard in combinatie met natuurwijnen per glas. Tof!

Meer informatie op de Instagrampagina van Chenin Chenin.

De Grote Smaken Speurtocht in Amsterdam-West

Een culinaire activiteit bedenken voor het hele gezin? Laat dat maar aan chef en kinderboekenschrijver Samuel Levie over. Met De Grote Smaken Speurtocht licht hij zeven van zijn favoriete adresjes uit in wijken Westerpark en Bos & Lommer. De gratis te downloaden routekaart loodst je langs een breed scala aan smaken uit de buurt. Die kun je op eigen houtje (te voet of per fiets) ontdekken.

Meer info en de routekaart vind je op de website van Van Amsterdamse Bodem.

Herfstmenu bij Sagardi

Bij restaurant Sagardi maak je nu niet alleen een reis naar het Baskenland (en dan dus gewoon hartje Amsterdam), maar staat die trip nu ook nog eens geheel in het teken van de herfst. Begin met pintxos en cider of Txakoli aan de bar en ga daarna aan tafel voor het nieuwe herfstmenu. Daarin staat onder andere de Keizeramaniet in de spotlight: deze paddenstoel staat wereldwijd bekend als één van de allerlekkerste soorten. Bij Sagardi eet je ‘m onder andere van de Baskische grill, met een lopende eidooier. Maak ons gek!

Kijk op de website van Sagardi voor meer informatie of om te reserveren. 

herfstmenu sagardi
Bron: Sagardi

Tot slot (niet in Amsterdam, wél heel leuk): ga langs bij één van de pompoenboerderijen in Nederland. Voor de allermooiste exemplaren!

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.