Redactie
Redactie Inspiratie 7 dec 2012
Leestijd: 2 minuten

Culinair student Marina verklapt: Parijs tips voor mannen

Bonjour! Ik ben Marina, 23 jaar en studente aan Le Cordon Bleu in Parijs. Vanaf nu zal ik regelmatig op Culy.nl bloggen over mijn culinaire avonturen in deze prachtige stad, les meilleurs spots delen én verklappen hoe het is om te studeren aan een van de meest prestigieuze kookopleidingen van de wereld.

Deze keer: goddelijke Parijs tips voor mannen.

Burgers & Bacardi

Mocht je naar Parijs gaan met een of meerdere mannen aan je zijde, dan komen deze tips zeer goed uit. Eet eerst een burger bij Blend en sluit je avond af met een mojitocursus bij het Bacardi Mojito Lab. Geen energie nadat je de hele dag de tourist hebt uitgehangen om alle cocktails zelf te shaken? Dat is geen probleem in deze exotische bar, geniet van de lekkerste mojito’s en originele variaties hierop.

015

Blend hamburger gourmet

44 rue d’Argout  75002 Paris

Dit gezellige, kleine tentje heeft iets weg van een glamorous fastfood restaurantje. Het beperkte aantal plaatsen zorgt af en toe voor een fikse rij in deze hippe straat. Met 9 soorten hamburgers op de kaart is er voor ieder wat wils en hoef je dus niet bang te zijn dat er voor jou niets lekkers bij zit, ook als je vega bent. De TALE hamburger die op de kaart staat is zelfs vegetarisch en de homemade bijgerechten zijn om je vingers bij af te likken (zelfgemaakte friet & een colesla met yoghurt dressing).

016

Bacardi Mojito Lab

28 Rue Keller 75011 Paris

Op welke dag van de week dan ook is het hier gezellig. Je zou deze bar kunnen omschrijven als een kruising tussen een mysterieus laboratorium en een jungle. De vrolijke en goedgeklede barmannen laten je hun beste bartrucjes zien tijdens het shaken, een ware attractie als je aan de bar zit. Ben je gek op munt? Er zijn hier allerlei soorten die in een kast staan, welke later worden verwerkt in de cocktails.

124

Een leuke bijkomstigheid zijn de exotische stukjes fruit aan een spiesje die geresveerd worden bij een cocktail. Voor de bezige bijen onder de Culy’s is er een cocktailworkshop te volgen. Een workshop met hapjes en live pianomuziek. Perfect om allerlei soorten mensen te ontmoeten tijdens een tripje naar Parijs door het publiek internationaal is. Aarzel trouwens niet om aan de barman uitleg te vragen over de verschillende soorten munt!

129126125

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.