Redactie
Redactie Inspiratie 23 sep 2012
Leestijd: 2 minuten

Culinair student Marina verklapt ‘les secrets de Paris’: deel I

Bonjour! Ik ben Marina, 23 jaar en studente aan Le Cordon Bleu in Parijs. Vanaf nu zal ik regelmatig op Culy.nl bloggen over mijn culinaire avonturen in deze prachtige stad, les meilleurs spots delen én verklappen hoe het is om te studeren aan een van de meest prestigieuze kookopleidingen van de wereld.

Na een tijdje in kledingwinkels te hebben gewerkt (Supertrash & Repeat Cashmere) was ik klaar voor een nieuw professioneel avontuur. Ik leer bij Le Cordon Bleu de Franse basis van het koken. En misschien zal ik ook een patisserie opleiding volgen na het huidige programma!

Omdat ik het erg leuk vind om naast school culinaire en betaalbare plekken te ontdekken zal ik daarom regelmatig op Culy.nl een leuke plek in Parijs met jullie delen. Ook zal ik in december een klein uitstapje maken naar het noorden (Kopenhagen!); naar horen zeggen een hele goede plek om te eten.

En niet te vergeten: ik ga culinaire geheimen weggeven. Denk aan een makkelijk recept waardoor je ineens een keukenprinses lijkt te zijn geworden.

culy0002culy-7culy-8

Een van mijn favoriete Parijse hotspots:

Een bezoek aan Parijs is niet compleet als je Le marche des enfants rouges niet hebt bezocht.

Eigenlijk wijkt deze markt af van de standaard Parijse markten omdat je er voornamelijk goed kan zitten en niet alleen producten kunt kopen. Deze markt is bekend bij elke (hippe) Parijzenaar. De gezellige maar luidruchtige kraampjes hebben voor ieder wat wils, en het aanbod gaat veel verder dan Frans traditioneel eten. Denk aan de Marokkaanse, Libanese en Italiaanse keuken.

De geuren en kleuren die uit elk marktkraampje komen zijn werkelijk fantastisch. Als je van mode houdt vang je hier twee vliegen in een klap: het publiek zou net zo goed vanuit Paris Fashionweek kunnen zijn gekomen. Na heerlijk te hebben gegeten bij twee Italiaanse mama’s, viel mijn oog op een zelfgemaakt pure chocolademousse met frambozen. Eigenaresse Carole Belenus heeft haar eigen lunch- en patisserie zaakje opgezet nadat ze een culinaire studie af heeft gerond bij een andere bekende Franse koksschool: Ecole Ferrandi. Dat ze daar de smaak flink te pakken heeft gekregen is wel duidelijk. Ze bakt het liefst taartjes met vruchten volgens het seizoen. Incroyable!

Le Marche des enfants rouge
Rue de Bretagne, 39
Open van dinsdag t/m zondag

Een aantal snapshots:

culy-3culy-5culy-6

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.