Redactie
Redactie Inspiratie 4 mrt 2012
Leestijd: 1 minuut

Tips voor het maken van chocolade in een mal

Chocolade mallen zijn heel handig om je eigen snoepjes of chocolaatjes te maken. Wij geven je 5 handige tips bij het maken van chocolade in een mal.

– Voeg bij het smelten van chocolade of snoep twee theelepels smaakloze olie toe. Dit geeft een meer glanzende afwerking. (En je proeft het niet eens terug in de snoepjes). Wanneer je trouwens kleurstoffen toevoegt aan chocolade, kan het zijn dat de chocolade te hard wordt, waardoor het moeilijker te verwijderen is uit de mallen. Sommige mensen twijfelen aan deze techniek, wij zeggen: probeer het zelf eens uit!

– Als je lolly’s maakt, zorg er dan voor, nadat je de chocolade in de mallen gegoten hebt en het lollystokje erin gestoken hebt, nog wat extra chocolade over het stokje te gieten. Dit zorgt ervoor dat het stokje goed vast zit en niet uit het snoepje zal vallen.

– Vul de mallen niet te vol. Hierdoor krijg je namelijk randen aan je snoep. Mocht je toch randen aan je snoep hebben, schaaf het er dan voorzichtig af met een mesje als het snoep nog niet volledig hard is geworden.

– Zodra je de chocolade in een mal gevuld hebt, geef dan een zachte tik met de mal op je aanrecht. Hierdoor zorg je ervoor dat je geen eventuele luchtbellen in je snoep krijgt.

– Als je van plan bent om meerdere kleuren chocolade te gebruiken in je mal (zoals groene bladeren naast een rode roos) zorg er dan voor dat de eerste kleur volledig hard is geworden voordat je de volgende gebruikt. Anders heb je kans dat de kleuren zich gaan vermengen. Je kan dit versnellen door het snoep kort in de vriezer te doen.

Stock

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.