Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Inspiratie 22 nov 2023
Leestijd: 4 minuten

7x de leukste cadeautjes voor foodies onder de €15,-

Deze cadeautjes voor foodies hebben we speciaal uitgezocht voor al je vrienden met een onstilbare honger naar eten en alles wat daarmee te maken heeft. Een fenomeen dat wij maar al te goed kennen, overigens…

En omdat de meeste mensen zich er dit jaar meer bewust van zijn dat alles duurder is – zoals we eerder schreven in ons rapport met kersttrends voor 2023 – houden we het hier bij cadeautjes onder de €15,-.

Cadeautjes voor foodies onder de €15,-

1. Chili crisp van La Lia

Om niet met lege handen (of supermarktwijn) aan te komen, nemen we vaak een potje La Lia mee naar vrienden. Kortweg: da’s de beste crispy chili oil die er is en hoewel meningen subjectief zijn, lijkt iedereen het hiermee eens. La Lia is bovendien een gezellig Amsterdams merk dat gedreven is door passie en persoonlijke eetherinneringen. Altijd fijn om dit soort initiatieven te steunen, lijkt ons.

Trend: Chinese crispy chili-olie (is dit de nieuwe Sriracha?)

> De crispy chili oil van La Lia kost €6,99 (165 ml) of €11,49 (290 ml) en is onder meer online te koop.

2. Kerstornament met poffertjes

Als je dacht dat er inmiddels wel genoeg frituursnacks, sardientjes en aubergines tot kerstbal werden getransformeerd, dan heb je het mis. Ieder jaar wordt het aanbod kerstornamenten voor foodies groter en daar kunnen we alleen maar hard om juichen. Wij vinden dit bord met poffertjes bijvoorbeeld enig, maar bekijk zeker ook de rest van de collectie bij de Bijenkorf. Oesters, mayonaise, dim sum: onze koopdrang bereikt extreme hoogtepunten – maar het is oké.

> Dit kerstornament met poffertjes kost €12,95 en is online te koop. 

Kerstornament met poffertjes als voorbeeld van foodie cadeaus onder €15
Bron: de Bijenkorf

3. Nieuwe siroop met bloedsinaasappel van Roze Bunker

Wie er nog onbekend mee is, is steeds weer aangenaam verrast door de siropen van Roze Bunker. Niet alleen leveren ze bewijs dat frisdrank ook volwassen, spannend en góéd kan zijn, ze doen dat ook nog eens met korte ketens en circulaire producties die bijdragen aan de biodiversiteit.

Al hun siropen zijn tof (hallo dragon sour of smokey lime), al denken we dat hun nieuwe toevoeging – met (bloed)sinaasappels en grapefruit – een perfect gevalletje voor de feestdagen is.

> De nieuwe siroop ‘Bitter Bloed’ van Roze Bunker is online te koop voor €8,50 (340 ml) of €13 (690 ml)

4. Filmticket voor Le Pot-au-feu

Geef je liever niks materieels cadeau? Verras iemand met een filmticket voor Le Pot-au-feu. Deze foodie film is momenteel al op een select aantal plekken te zien maar komt in de loop van december op de meeste bioscoopagenda’s. Wij hebben ‘m al gezien en kunnen je verzekeren dat de met Franse gerechten doorspekte scènes je nog lang zullen bijblijven.

> Filmkaartjes cadeau doen kan onder meer via de website van Nationale Bioscoop Bon

Leuk: via Nationale Bioscoop Bon kun je zelf boodschappen toevoegen. Opschriften als ‘Als foodie móét jij naar Le Pot-au-feu’ kun je dus makkelijk zelf toevoegen.

5. Pizzapuzzel

In het assortiment van HEMA vinden we dit jaar wel een heel toffe foodiepuzzel. Het exemplaar waarover we het hebben is rond en beeldt één grote pizza con olive nere af. Willen wij, wil jij.

> De pizzapuzzel van HEMA (500 stukjes) is onder meer online te koop voor €4,-. 

Puzzel pizza HEMA als voorbeeld van cadeautjes voor foodies onder de €15
Bron: HEMA

6. Koekjes van Holtkamp

De lekkerste koekjes van ons land? Dat moeten wel die van Holtkamp zijn. De winkel aan de Amsterdamse Vijzelgracht werd sinds de opening in 1969 al gauw een begrip in de hoofdstad en daarbuiten. Dat zelfs de koninklijke familie trouw zweert aan het Holtkampassortiment, zegt genoeg.

Wie dus wilt uitpakken met zoete versnaperingen als boterkoekjes, speculaasjes of amadelkoekjes, kan met Holtkamp moeilijk de mist in gaan.

> Koekjes van Holtkamp zijn te koop vanaf €10,95 via de webshop (of in de winkel in Amsterdam)

Koekjes Holtkamp
Bron: Webshop Holtkamp

7. River Cafe Cook Book Easy

Het Londense River Cafe is een klein icoon. Hun Italiaanse gerechten zijn naast ongeëvenaard ook uitzonderlijk eenvoudig en altijd volgens het seizoen. Zowel voor locals als voor toeristen is het restaurant dé plek voor een zondagse lunch of speciaal diner op zonnige dagen – de ligging pal aan de Thames als grote troef.

Bovendien verdienden heel wat bekende chefs (waaronder Jamie Oliver) hun strepen in de restaurantkeuken. Kortom: River Café is een plek met een verhaal en het River Cafe kookboek past in de boekenkast van elke foodie.

> River Cafe Cook Book Easy kost €13,99 en is onder meer online te koop. 

River Café Londen kookboek
Bron: bol.com

Meer naar aanloop van kerst?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.