Redactie
Redactie Inspiratie 17 mei 2013
Leestijd: 2 minuten

Brits onderzoek wijst uit: kookprogramma’s maken ons dik

Kookprogramma’s: wij zijn er gek op. Urenlang kunnen we kijken naar 24Kitchen, Nigellisima en Masterchef. En omdat je van kookprogramma’s kijken altijd trek krijgt zijn goede snacks daarbij onontbeerlijk  – en daar gaat het nou juist mis!

Het is een feit dat veel Britten last hebben van overgewicht. Om dit aan te pakken hebben Britse voedingsdeskundigen onderzoek gedaan naar de reden waarom mensen onnodige calorieën tot zich nemen. De conclusie is schokkend (en geen goed nieuws voor fanatieke kookprogramma-kijkers): het kijken naar kookprogramma’s blijkt namelijk een van de grootste dikmakers te zijn…

De feiten op een rijtje:

– Zes op de tien van de respondenten snackt tijdens het kijken van een kookprogramma

– De ultieme favoriete snack is chocolade (37%), op de voet gevolgd door chips, koekjes, pizza en toastjes

– Zodra het pak koekjes eenmaal open is is het hek van de dam: meer dan 30% zwicht voor 3 tot 5 koekjes. 21% heeft de discipline om het op twee koekjes te houden, 16% gaat voor vijf tot zeven koekjes en 8% gaat los met het hele pak

De belangrijkste reden om naar de chipszak te grijpen is trek, op de voet gevolgd door verveling. Andere redenen die genoemd worden zijn: het in huis hebben van veel eten, het genot om tijdens het tv kijken te snacken, een partner met een slechte invloed of het simpelweg langs de koelkast lopen.

Met 40 verschillende kookprogramma’s per week op de buis is de verleiding in Engeland groter dan bij ons. Toch hoeft het natuurlijk niet per se een excuus te zijn om je broekriem steeds een gaatje losser te zetten… Wil je op gewicht letten of afvallen? Onze tip: kijk je favoriete kookprogramma dan ná het eten en stop al je snacks achter slot en grendel!

Eet jij ook graag terwijl je een kookprogramma kijkt? En wat is dan precies jouw guilty pleasure? Laat het achter in de reacties!

 

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.