Redactie
Redactie Inspiratie 29 sep 2012
Leestijd: 2 minuten

Culy’s tv-gids: de leukste kookprogramma’s op een rijtje

Er zijn zoveel leuke culinaire tv-programma’s op de buis, dat we het soms niet meer kunnen bijbenen. Culy heeft een rijtje gemaakt van een aantal programma’s die wij de moeite waard vinden en zeker niet mogen worden vergeten.

Nigellissima

De nieuwe show van kookgodin Nigella Lawson verschijnt elke maandagavond om 21:30 bij BBC2. Zoals de naam doet vermoeden kookt ze Italiaanse gerechten maar wel met haar eigen touch. Afgelopen maandag de eerste aflevering gemist? Geen paniek, elke zaterdag om 12:30 wordt de herhaling uitgezonden op BBC1.

Maandagavond 21:30, BBC2

nigellissima

Ready Steady Cook! 

Ainsley Harriott krijgt iedereen aan het koken met Ready Steady Cook! Dit heerlijke Britse programma is maandag tot en met vrijdag om 16:05 te zien op Net5 waarbij je geniet van de kookkunsten van onder andere Italian cutypie Gino D’Acampo die het opneemt tegen andere chefs.

Ma t/m vrijdag 16:05, Net5

Masterchef Australië

Masterchef Australië vinden wij stiekem toch wel de leukste variant van de Masterchef-reeks en is gelukkig weer dagelijks te zien met alweer hun vierde seizoen. Zeker de moeite waard.

Ma t/m vrijdag 18:00, Net5

Dagelijkse Kost

De Vlaamse Jeroen Meus krijgt gelukkig steeds meer bekendheid in Nederland want wat ís Dagelijkse Kost een leuk kookprogramma. Voor je dagelijkse “shot” culinaire inspiratie moet je bij hem zijn, hij maakt alles wat lekker is, van Vlaamse klassiekers tot exquise Italiaans, en dat alles in maar 15 minuutjes. Geen excuus om niet te kijken dus…

Ma t/m vrijdag 18:15, België één

dagelijkse kost

Cake Boss

Cake-addicts kunnen hun geluk niet op met Cake Boss, het realityprogramma over de Italiaans-Amerikaanse Bartlo “Buddy” Valastro. Als eigenaar van Carlo’s Bakery in New Jersey (Amerika) bakt hij de lekkerste maar vooral mooiste en meest extravagante taarten van New Jersey en omstreken.

Ma t/m vrijdag 18:00, TLC

cakeboss

Need we say more? En ja, dit is een taart van cake boss Bartlo Valastro!

24Kitchen

Voor digitale tv-kijkers een ware droom: 24 uur per dag culinaire programma’s. Wij zijn fan van 24Kitchen en raden dan ook elk programma aan. De absolute favorieten: Rudolph’s Bakery, Avec Eric, Jamie at Home, Bill’s Food en Donna Hay.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.