Redactie
Redactie Inspiratie 24 dec 2016
Leestijd: 1 minuut

Boozy brownies: alleen voor volwassenen

Een smeuïge brownie met een krokante bovenkant doet het altijd goed. Stel je voor dat hier ook nog een scheut drank doorheen zit… Jup, boozy brownies zijn het helemaal.

Dronken word je er niet van, de alcohol verdampt nog in de oven, maar drank geeft een heerlijk geurige smaak af. Niet alle drank is trouwens geschikt voor brownies: wodka of gin zie je ons niet snel in het beslag stoppen.

Welke drank?

Maar rum of bourbon in je brownie is absoluut een goed idee. Deze dranken geven een aromatische smaak af, die heerlijk combineert met de rijkheid van boterige brownies.

Rum

Rum heeft van zichzelf een vrij zoete smaak en is daarmee perfect om mee te bakken. Bij deze brownies gaat er een scheut rum door het beslag. Nog lekkerder lijken ons deze brownies met salted caramel rum saus. Oh my god.

Bourbon

Bourbon is Amerikaanse whiskey, deze is gewoon bij de slijter te halen maar anders ook te vervangen door een andere soort zoetige whiskey. In deze brownies gaan naast bourbon ook een goede hoeveelheid pecannoten voor extra crunch.

Voor wie er écht geen genoeg kan krijgen: in dit recept gaat de booze door zowel het brownie beslag als door de chocoladefrosting. En in dit recept wordt al helemaal uitgepakt, met Guiness-bier door het beslag en een glazuur van whiskey.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.