Redactie
Redactie Inspiratie 19 nov 2013
Leestijd: 1 minuut

Boek over Sergio Herman’s laatste jaar Oud Sluis in de maak; nu te reserveren

Er komt een boek over het laatste jaar van Sergio Herman bij zijn driesterrenrestaurant Oud Sluis. Het boek gaat DESIRE heten en wordt geschreven door culinair journalist Mara Grimm. De foto’s zijn van de hand van culinair fotograaf en uitgever Tony le Duc. DESIRE verschijnt in maart 2014.

‘De sluiting van Oud Sluis is voor mij een zeer persoonlijk en beladen onderwerp’, aldus Sergio Herman. ‘Daarom heb ik ervoor gekozen het verhaal over de sluiting zo dicht mogelijk bij mezelf te houden. Dat verhaal is straks terug te lezen in DESIRE.’

sergio_raspberry farm3

DESIRE bestaat uit twee delen. Het eerste bevat foto’s van de belangrijkste gerechten die Sergio Herman in het laatste jaar van Oud Sluis heeft gecreëerd. Ook zijn laatste menu is in beeld gebracht. De gerechten worden in sequenties gefotografeerd en krijgen in het boek de vorm van een vierluik. Hierdoor maakt de lezer als het ware een wandeling door het gerecht en kan hij de opbouw van een gerecht als een bouwplan volgen. De recepturen worden in verhalende vorm uitgeschreven.

Er is niets romantisch aan koken op topniveau. Ik heb nooit gezegd hoe fantastisch en schitterend het is. Dat is het óók ja. Maar het heeft een zeer zwarte kant.

Het tweede deel van DESIRE bestaat uit een serie interviews die Mara Grimm met Sergio Herman heeft gevoerd tijdens zijn laatste jaar bij Oud Sluis. De interviews worden in dagboekvorm gepresenteerd. Het laatste interview vindt plaats vlak na het allerlaatste diner bij Oud Sluis op 22 december.

Limited edition
DESIRE verschijnt zowel in het Nederlands als in het Engels. De oplage is zeer beperkt: er worden slechts 2000 exemplaren gedrukt, waarvan 1600 in het Nederlands en 400 in het Engels. Intekenen voor DESIRE kan vanaf nu via www.desire-sergioherman.com.

logo_front

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.