Redactie
Redactie Inspiratie 30 nov 2011
Leestijd: 2 minuten

Culy ontdekt Boca’s in Amsterdam

Boca’s aan de Westerstraat (Jordaan) heeft een even simpel als vernieuwend concept: je eet er waar je zin in hebt, wanneer je er zin in hebt. Ze zijn open voor ontbijt, lunch, borrel…. en dan nog meer borrel. Maar dan wel met de allerlekkerste hapjes ever.

Overdag eet je er kleine broodjes (bestel er direct maar twee of drie), salades of soep. Om je alvast lekker te maken: de kaart is onderverdeeld in zoet (brood met gesmolten witte chocolade met bramencoulis, hazelnootpasta met gesuikerde amandelen), kaas (tallegio met gepofte paprika en kruidenolie, Roquefort met peer en gekarameliseerde walnoot), vlees (steak tartaar met sjalottenmayonaise, hamburger met foie gras en truffelmayonaise) en vis (gerookte makreel met citroen-kappertjes mayo, rivierkreeftjes met kappertjes en een mayonaise van piment d’Espelette). Meer van de groente? Ga voor de tortilla met paprika aioli, of venkel met kastanjechampignons. Dit is natuurlijk niet de hele kaart, maar enkel wat toppertjes.

De soepen blijken ook bijzonder: vooral de warme versie van een Bloody Mary (tomatensoep met vodka) is killing. Oh, en dan hebben we het nog niet eens over de taartjes gehad. Appeltaart, chocolade truffeltaart, limoentaart, anyone?


Later op de dag verschijnen de zogenaamde borrelplateaus (in klein, middel & groot), met daarop allerlei lekkers. Bijvoorbeeld het vlees plateau, met biefstuk, paté, grootmoeders kip, salami en jamon Serrano, plus allerlei toppings. En bij Boca’s houden ze niet van weinig keus; dus bestel je frietjes, dan krijg je drie verschillende soorten patat (zoete aardappel, krulfriet en Franse frietjes) met drie soorten mayo: komijnmayo, mosterdmayo en truffelmayo.

Kom je laat op de avond? Dan is er nog genoeg te borrelen. Bitterballen zijn present, maar liever bestel je een risottotaartje met makreel en appel, of een mini lasagne van courgette en aubergine en Shropshire blue kaas. En heb je om elf uur ‘s avonds nog trek in een broodje? Geen probleem. Maar dan natuurlijk wel met een lekker glas wijn erbij. Die hebben ze genoeg, en de eigenaren kunnen je ook uitstekend adviseren wat waarbij past.

Genoeg gepraat. Verlekker je aan de foto’s, en zet heel gauw koers richting de Westerstraat.Wij genoten van: Lamsburger met yoghurtmuntsaus – hamburger met foie gras en truffelmayonaise – carpaccio van coquille, chips van jamon Serrano en tabasco crème fraiche – steak tartaar met sjalottenmayonaise(Klik foto’s voor vergroting)

Op zoek naar meer toffe culinaire plekken? Check Culy Hotspots, onze verzameling van de allerleukste adresjes.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.