Redactie
Redactie Inspiratie 14 okt 2014
Leestijd: 1 minuut

Bizar: gefrituurde herfstbladeren zijn een delicatesse in Japan

In de herfst verzamelen we de mooiste bladeren uit de tuin, om ze vervolgens in huis een plekje te geven. Dat je ze ook in de keuken kan gebruiken, daar hadden we niet eerder aan gedacht. Een aantal culinaire Japanners wel!

In Japan frituren ze namelijk esdoornbladeren. De bladeren hebben van zichzelf weinig smaak, maar ze worden gefrituurd in een zoet deegbeslag van suiker en sesam. Het resultaat noemen ze er momiji tempura: een crispy herfstblad in een tempura-jasje.

Welke smaak de moiji tempura heeft, verschilt erg per regio; overal wordt het weer anders gemaakt. Maar ben je in Japan? Give it a try en laat ons weten wat je ervan vindt!

Bron: Flickr

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.