Redactie
Redactie Inspiratie 14 okt 2014
Leestijd: 1 minuut

4 x redenen waarom een lege keukenrol altijd van pas komt in je keuken

Waarom een lege keukenrol altijd van pas komt in je keuken? Omdat het veel handiger is dan je nu waarschijnlijk denkt! Zo kun je ze gebruiken voor het gestructureerd bewaren van keukentangen en het maken van de perfecte ronde koekjes. 

1. Keukentouw netjes houden

Een lege kartonnen keukenrol is i-de-aal voor het netjes houden van keukentouw. Hoewel de meeste varianten per rol worden verkocht, zien we ook steeds vaker andere soorten die los in je lades rond zwerven.

Halveer hiervoor de rol en knip aan het einde een stukje schuin in. Wikkel je touw om de rol en eindig in het ingeknipte stukje.

2. Keukentangen opbergen

Keukentangen zijn ontzettend handig om mee te koken, wij kunnen niet zonder! Maar als je niet voldoende of geen ruimte hebt om ze op te hangen, wil het nog wel eens een troep worden in je lades doordat ze met elkaar verstrikt raken. Bewaar daarom je tangen in een lege keukenrol.

3. Messen bewaren

Ook het bewaren van je messen is meer dan handig als je een keukenrol gebruikt. Plak één kant dicht met duct tape en schuif je mes erin. Zo pak je nooit meer je messen met gevaar voor eigen vingers en worden ze ook nog eens een stuk minder snel bot.

4. Uniforme koekjes zoals je ze nog nooit hebt gezien

Voel je je ook altijd een beetje OCD als je koekjes aan het bakken bent? We begrijpen je volkomen, want er gaat niets boven prachtige uniform gebakken koekjes.

Onze tip: rol je deeg eerst in plastic folie en vervolgens in een open geknipte keukenrol. Sluit de rol af met een plakbandje en laat koelen in de koelkast, zodat de vorm perfect blijft.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.