Redactie
Redactie Inspiratie Bijgewerkt: 19 okt 2020
Leestijd: 1 minuut

Bizar: gefrituurde herfstbladeren zijn een delicatesse in Japan

In de herfst verzamelen we de mooiste bladeren uit de tuin, om ze vervolgens in huis een plekje te geven. Dat je ze ook in de keuken kan gebruiken, daar hadden we niet eerder aan gedacht. Een aantal culinaire Japanners wel!

In Japan frituren ze namelijk esdoornbladeren. De bladeren hebben van zichzelf weinig smaak, maar ze worden gefrituurd in een zoet deegbeslag van suiker en sesam. Het resultaat noemen ze er momiji tempura: een crispy herfstblad in een tempura-jasje.

Bron: tabelog.com

Welke smaak de moiji tempura heeft, verschilt erg per regio; overal wordt het weer anders gemaakt. Maar ben je in Japan? Give it a try en laat ons weten wat je ervan vindt!

Bron: Flickr

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Kerst komt eraan! Kook mee met Culy 🎄

Van verfijnde voorgerechten tot magische desserts, ontvang dagelijks ons recept van de dag.