Redactie
Redactie Culinair nieuws 13 okt 2015
Leestijd: 1 minuut

Binnenkort in de bios: de docu Vleesverlangen van Marijn Frank

Vleesverlangen is de eerste bioscoopdocumentaire van Marijn Frank (bekend als presentator van de Keuringsdienst van Waarde). In deze film probeert vleesjunk Marijn van haar verslaving aan vlees af te komen.

We zien Marijn proberen van haar verslaving aan vlees af te komen met een stage bij een koeienslachterij en een bezoek aan 100.000 plofkippen. Ook praat ze met een psycholoog, met chef Joris Bijdendijk én – dat vonden wij het meest dappere én shockerende om te zien – ze probeert zelf een dier te doden en te slachten. Want als je vlees eet, moet je een dier ook in de ogen durven te kijken en te begrijpen hoe de slacht werkt, nietwaar?

Terwijl Marijn dapper vordert langs de slachtlijn, vindt ze antwoorden op haar vragen bij onder andere vleesfokkers, vleeskwekers en geheelonthouders. De heftige documentaire gaat over beeldvorming, diervriendelijkheid, lust, hypocrisie en het juiste willen doen, maar niet weten hoe.

Check de trailer hierboven. Vleesverlangen gaat in première op IDFA 2015 en is vanaf 3 december in de filmtheaters te zien.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.