Redactie
Redactie Inspiratie 17 apr 2014
Leestijd: 1 minuut

Coffeelovers opgelet: The Amsterdam Coffee Festival op 2 en 3 mei

Koffieliefhebbers opgelet! Op 2 en 3 mei vindt er op de NDSM-werf (in Amsterdam-Noord) een heus koffiefestival plaats.

Het idee komt uit Londen waar al jaren The London Coffee Festival gehouden wordt. De organisator, Allegra Events, brengt dit festijn nu naar Nederland. Het evenement richt zich de eerste dag op de professionals en de tweede dag op de consumenten.

Het festival staat volledig in teken van koffie en gaat daar dan ook diep op in. Er worden wedstrijden gehouden tussen de beste barista’s van Europa: de Dutch Barista Championship Final, de Latte Art Final en de Brewer’s Cup Final. Er zal worden gestreden op podia; leuk om te zien hoe de kampioenen er alles aan doen om de perfecte espresso te zetten.

Bron: Facebook

De organisatie verwacht zo’n vijfduizend koffieliefhebbers, barista’s en een hoop eigenaren van koffiebars op het festival te zien. Bereid je voor op demonstraties, proeverijen, workshops en live entertainment.

Tickets zijn hier te koop voor €10,- per persoon (aan de deur kosten tickets € 14,-). Fijne bijkomstigheid is dat vijftig procent van je ticket wordt gedoneerd aan projecten voor schoon drinkwater.

Bron: Facebook

Bekijk dit filmpje om te zien hoe het festival in Londen eraan toegaat:

Dagelijks de lekkerste recepten rechtstreeks in je inbox 🥘

De lekkerste mail die je in je inbox kunt ontvangen

Reageer op artikel:
Coffeelovers opgelet: The Amsterdam Coffee Festival op 2 en 3 mei
Sluiten