Redactie
Redactie Inspiratie 4 mei 2014
Leestijd: 1 minuut

Alles over tapioca

Tapioca: we zien het steeds vaker voorbij komen. In de Aziatische en (Zuid-)Amerikaanse keuken is het al lang een veel gebruikt ingrediënt, maar wat is het nou eigenlijk?

Tapioca is een zetmeelrijk product, gemaakt van de cassavewortel. Er zijn verschillende variaties, zoals tapiocameel en tapiocaparels, maar ook blokjes van tapioca.

Vaak wordt het meel gebruikt om gerechten te binden, maar ook als basis voor heerlijke gerechten. Met de parels worden vaak desserts gemaakt, en de bekende Bubble Tea.

Tapiocaparels

De ‘parels’ zijn er in verschillende kleuren en maten. De grote parels ken je waarschijnlijk wel van de Bubble Tea waar ze onderin het drankje zitten. De kleine balletjes worden vaak gebruikt in desserts, zoals tapiocapudding.

Tapiocameel/bloem

Tapiocameel is wit en heel fijn van structuur. De smaak is neutraal en neemt juist de smaak van andere ingrediënten makkelijk op. Het is daarom erg geschikt om door gerechten te gebruiken. Daarnaast is het ook fijn voor foodies met een glutenallergie, want die kunnen dit meel zonder problemen eten.

Wat doe je ermee?

Het meel kun je gebruiken als ieder ander meel of bloem. Maak er bijvoorbeeld lekkere cakejes mee. Met de parels kun je vooral heel lekkere toetjes maken.

Kook dan de parels in kokend water (niet in koud water, want dan lossen ze op) en spoel ze, als ze een gelei-achtige substantie hebben, af met koud water. Doe ze in kokosmelk, laat even opstijven in de koelkast en dan heb je een heerlijke pudding.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.