Heerlijke glutenvrije (!) cakejes

Culy 31 okt 2012 Dessertrecepten

Een glutenvrij dieet hoeft echt niet saai te zijn, je kan tegenwoordig de heerlijkste gerechtjes maken, zo ook cakejes. Van lezeres Ella Leyssen kregen we dit heerlijke recept voor glutenvrije cakejes.

Dit is een basisrecept waar je eindeloos mee kunt variëren, voeg bijvoorbeeld bosbessen of gedroogde cranberry’s toe, of maak een heerlijke icing en serveer met geroosterde hazelnoten.

Rijstmeel, tapiocameel en ketanmeel zijn alledrie te koop bij toko’s, sommige natuurwinkels en Aziatische supermarkten.

Verwarm je oven voor op 170 graden. Snijd de boter in kleine blokjes en klop samen met de suiker tot een luchtige massa. Voeg de eieren, melk, bloem en bakpoeder toe en klop tot een egaal en vloeibaar beslag.

Doe je beslag in je cakevormpjes en laat 15 à 20 minuutjes bakken in de oven.

Voor 6 cakejes

  • 125 gram boter
  • 125 gram (riet)suiker
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels sojamelk
  • 50 gram rijstmeel
  • 25 gram tapiocameel
  • 50 gram kleefrijstmeel (ketanmeel)
  • 4 gram bakpoeder
Reageer op artikel:
Heerlijke glutenvrije (!) cakejes
Sluiten