Redactie
Redactie Gadgets 1 feb 2014
Leestijd: 1 minuut

Alles over bakgoeroe én culinair schrijver Dan Lepard (+ fijne video’s!)

Nog niet bekend met Dan Lepard? Then listen up! Dan is een geweldige bakker, (kookboeken)schrijver, columnist voor The Guardian en fotograaf.

Hij is bekend geworden met boeken als Baking With Passion, Short and Sweet en The Handmade Loaf. En of dat al niet genoeg is, werkte hij met wereldberoemde chefs als Giorgio Locatelli en Alastair Little. Dan werd geboren in Australië, maar verhuisde later naar Londen en bakt daar nog steeds de benen uit z’n lijf.

Zijn bekendste bakbijbel is onlangs ook in het Nederlands vertaald. Bakken (nu in de boekwinkel voor € 39,95) is een superdik, 576 pagina’s tellend bakboek met meer dan 280 recepten voor alle denkbare baksels: van eenvoudig brood tot heerlijke koekjes, van klassieke pavlova’s tot hartige worstenbroodjes.

Behalve goede, beproefde recepten geeft Dan Lepard vele tips, trucs en keukenwijsheden die ervoor zorgen dat niets meer kan mislukken.

Zijn columns voor The Guardian lees je hier. Voor dit medium maakte hij ook een aantal video’s. Zo gaat hij op zoek naar het perfecte cheesecakerecept, bakt hij carrot cake en maakt hij het lekkerste brood in eigen keuken.

Bekijk de video’s hieronder:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.