Redactie
Redactie Inspiratie 6 mrt 2016
Leestijd: 2 minuten

All day brunchen bij Holybelly in Parijs

Parijs barst van de bistro’s, cafés, restaurants en bars, maar waar kun je nu écht goed ontbijten, brunchen of lunchen? Wij zeggen: bij Holybelly, om de hoek van Place de la République.

Foto’s door Nico Alary voor Holybelly

Holybelly is een tof tentje waar je overdag kunt genieten van heerlijke ontbijtjes, lunchgerechten, eggs any style en geweldige koffie.

Het interieur is eigenlijk een ratjetoe van stijlen. Van de industriële bakstenen muren tot de Amerikaanse diner-bankjes, en van de minimalistische lampen tot de Portugese vloer.

Van granola tot bacon

De kaart is niet om te dopen tot één stijl, maar is een mix van culturen (van Parijs tot Australië en weer terug). Elke maand verandert het menu en er wordt alleen gewerkt met seizoensproducten. Al blijven er natuurlijk altijd een favorieten op staan.

(Bijna) alles wordt huisgemaakt en alleen geserveerd als het simpelweg verrukkelijk is. We like!

Ontbijt bijvoorbeeld met homemade granola, de nu al beroemde pancakes (hartig of zoet), of ga voor het beste brood van Parijs met verse roomboter en huisgemaakte jam. Ook lekker: ze maken dagelijks de taarten en muffins!

De hele dag door kun je de lekkerste eieren (gepocheerd, gekookt, gebakken of ‘geroerd’) bestellen met sides naar keuze als bacon, champignons, geitenkaas, sla en hashbrowns. En vanaf 12.00 kun je ook genieten van een aantal grotere lunchgerechten zoals brandade, stoofvlees en linzensoep.

Heilige koffie

Naast het eten is ook de koffie er heilig. Niet alleen halen ze de bonen bij de beste brander in de stad, ze hebben een speciaal systeem om zo alleen het beste water te gebruiken. Koffie bestaat per slot van rekening voor het grootste deel uit gemeentepils.

Hierdoor zijn de prijzen voor een bakkie pleur een stuk hoger dan gewend (€4,- voor een cappuccino), maar de smaak is fantastisch.

Holybelly is zeven dagen per week geopend en de keuken sluit dagelijks om 15.00 (in het weekend om 15.30). Kijk voor meer info op de website. Helaas is het niet mogelijk om te reserveren. 

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.