Redactie
Redactie Inspiratie 16 jan 2015
Leestijd: 2 minuten

9 x bijzondere culinaire hotspots in Hong Kong

Hou je van Chinese specialiteiten, maar vind je het ook leuk als een traditioneel gerecht nét even anders wordt aangepakt? Dan ben je bij onderstaande hotspots in Hong Kong aan het goede adres.

Man Mo Café
Als je van dim sum houdt is dit voor jou the place to be! Je vindt er namelijk de meest bijzondere variaties. Zoals deze ratatouille dumplings…

Bron: Facebook

Little Lab
Voor cocktails ga je naar Little Lab. Probeer de “HK Milk Time”. Dit drankje komt van origine uit Hong Kong en wordt traditioneel gemaakt van zwarte thee en gecondenseerde melk. De versie van Little Lab bevat daarnaast een scheut Dewar’s en wordt afgetopt met een scheut bier.

Bron: Facebook

Foxtail & Broomcorn
Noodles-liefhebbers gaan naar Foxtail & Broomcorn. Hier zijn de gerechten MSG-vrij én worden alle noodlegerechten voorzien van een gastronomische twist. Deze Tokyo noodles zien er toch uit om op-te-vreten?!

Soft Creme
Dé plek voor toetjes is Soft Creme. Hier eet je het lekkerste softijs van Hong Kong in wel heel bijzondere smaken. En – lucky us – ze hebben ook een variant met bacon!

Ho Lee Fook
Over varkensvlees gesproken: De babi pangang zoals wij die kennen, krijgt bij Ho Lee Fook (Holy F..?) een hele andere betekenis. Bestel de ‘kurobuta char siu’ en je krijgt heerlijk geroosterd varkensvlees. Zó smaakvol heb je het nog nooit gegeten…

Bron: Facebook

Hong Kong Beer Co
Vind je het leuk om speciaal biertjes te proberen? Dan moet je – als je in Hong Kong bent – zeker de biertjes van Hong Kong Beer Co proberen. Ze worden in Hong Kong zelf gebrouwen en er zijn vijf soorten. Bekijk hier waar je ze kan drinken.

Mr. Bing
Op zoek naar een snelle snack? Ga dan langs bij Mr. Bing. Hier haal je crepes die oorspronkelijk uit het noorden van China komen, beter bekend als: jianbing. Kies voor hartig of zoet, maar wij zijn vooral benieuwd naar de Peking Duck Bing. Lekker met eend, hoisinsaus en komkommer.

Mrs. Proud
Het gebeurt wel vaker: succesvolle eettentjes op festivals, die hun eigen restaurant krijgen. Zo ook Mrs. Proud. En als je van streetfood houdt, ben je hier aan het juiste adres. Wij gaan voor de slow-cooked rendang met frites.

Bron: Facebook

Tim Ho Wan
Tim Ho Wan is het goedkoopste Michelinster-restaurant ter wereld en je moet erheen!  Probeer de broodjes gevuld met BBQ-varkensvlees. Ook al moet je daar waarschijnlijk héél lang voor in de rij staan, het is het waard!

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.