Inspiratie 18 jan 2013 Culy

9 ingrediënten die je altijd in je voorraadkast moet hebben

Deze 10 ingrediënten zijn ideaal om altijd in huis te hebben. Zodat je ten alle tijde (of het nou een natuurramp is, of omdat je geen zin hebt om naar de supermarkt te gaan) een heerlijke maaltijd kan maken.

Bonen en vis in blik: boordevol met proteïnen en erg gezond, daarnaast zijn ze meestal al gaar en kan je er veel verschillende kanten mee op.

Pasta en rijst: altijd handig en altijd lekker.

Fruit en groenten in blik: hoewel verse producten veelal lekkerder zijn, blijven ze een stuk langer goed en weet je zeker dat ze rijp zijn. Daarnaast kan je er veel kanten mee op en zijn ze sneller gaar.

Kruiden: ze geven elk gerecht smaak en je maakt er elk gerecht eigen mee. Koop gedroogde kruiden die je het meest gebruikt, en zorgt dat je altijd een paar potjes achter de hand hebt. Tegenwoordig worden er ook steeds meer ingevroren kruiden verkocht, deze worden vers ingevroren en bewaar je in je vriezer.

5773870434_d0a2336a8c_z
Bron: Flickr

Noten en gedroogd fruit: je kan je verbazen over wat de impact kan zijn van noten en gedroogde vruchten, ze maken namelijk zoveel verschillende gerechten lekkerder. Wat dacht je van een heerlijke tajine of rijstschotel? Of een standaard bakje yoghurt.

Experimenteer erop los en koop ook varianten die je in eerste instantie niet zo snel zou kiezen.

Tomaten in blik: tomaten zitten boordevol antioxidanten en zijn een goede basis voor sauzen, soepen en stoofpotjes. Je kan er alle kanten mee op, dus zorg dat je altijd een paar blikken in huis hebt.

Olie: wat zouden we zonder (olijf)olie moeten? Wij zouden het niet weten! Zorg dus dat je altijd een lekkere fles olijfolie op voorraad hebt waarmee je ieder gerecht met een paar druppeltjes speciaal maakt.

Azijn: het vermogen van azijn om smaken te veranderen en te transformeren is bijzonder. Gebruik en probeer verschillende soorten om bijvoorbeeld je eigen dressings en marinades te maken, maar het is ook een heerlijk door bijvoorbeeld Siliciaanse caponata.

Bakspullen: reserveer een plank in je kast voor bloem, suiker, bakpoeder, vanille en andere bakproducten. Zo kan je altijd iets lekkers maken, zonder de deur uit te hoeven.

stock
Reageer op artikel:
9 ingrediënten die je altijd in je voorraadkast moet hebben
Sluiten