Redactie
Redactie Inspiratie 7 sep 2014
Leestijd: 2 minuten

7 x culinaire hotspots in Praag

Praag is misschien niet de eerste plek waar je aan denkt als je op zoek bent naar een culinaire citytrip, maar ook deze stad in Tjechië kent meer dan genoeg leuke restaurants en cafés. Dit zijn zeven aanraders volgens Business Insider

Klik op de namen voor meer informatie over het menu en het precieze adres. 

Café Louvre

Het gebouw waarin Café Louvre, vernoemd naar het prestigieuze museum in Parijs, gevestigd is kent een rijke geschiedenis met bezoekers als Albert Einstein. Sinds 1992 huist er het café en kun je hier terecht voor klassiek Tjechische gerechten, goede koffie en taartjes.

Maitrea

Restaurant Maitrea is vrij groot, kent een Aziatische stijl en is vernoemd naar buddha Maitreya. Op de kaart staan alleen vegetarische gerechten, geïnspireerd door verschillende keukens uit de hele wereld. Bang dat je als carnivoor niet aan je trekken komt? Vrees niet, elk gerecht is stuk voor stuk de moeite waard.

Bistro Sisters

Ga naar bistro Sisters voor broodjes waar je mond van open valt. Denk bijzondere smeersels, garnituren, vleeswaren en natuurlijk kaassoorten. This is the way we like it! 

Bron: Sisters

Pekárna Kabát

Deze bakkerij vind je door de hele staat en is de perfecte plek om te genieten van de lokale specialiteit kolač. Dit zijn een soort zoete broodjes zijn gevuld met maanzaad, jam, noten of zoete kaas.

Café Imperial

Alleen al het interieur is een reden om Café Imperial te bezoeken. Geniet van de hoge plafonds, prachtige decoraties aan de muren en het plafond en meubilair alsof je je in het koningshuis bevindt. Op de kaart staan meer typisch Westerse gerechten zoals foie gras, steak tartare en gepocheerde eitjes, maar dat maakt het zeker niet minder lekker.

Home Kitchen

In dit knusse café kom je voor goede koffie of één van de simpele dagverse gerechten.

Lokàl

Bij Lokàl eet je biologische, dagverse en klassiek Tjechische gerechten. Geen poespas en moeilijke technieken, maar aandacht voor de producten en een simpele kaart. Je kunt de hapjes hier ook meenemen en bijvoorbeeld buiten in een park opeten.

Bron: Lokál

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.