7 manieren om je afhaalpizza (nog) lekkerder te maken

Voeg meer kaas toe

Een pizza heeft kaas nodig, veel en vooral lekkere kaas. Maak een mengsel van verschillende soorten smeltkazen (mozzarella, geraspte kaas of bijvoorbeeld Gruyère) met wat sterkere Parmigiano Reggiano of Pecorino en leg het op je pizza onder de grill.

Besprenkel je pizza met lekkere dingetjes

Er is een groepje ingrediënten die zo’n beetje elke pizza nóg lekkerder maken. Denk aan rode peper flakes, gedroogde oregano, fijngehakte verse kruiden, fijngehakte knoflook, citroenrasp (ja, echt lekker!), kappertjes en geroosterde pijnboompitjes. Top ten slotte je pizza met een klein scheutje goede olijfolie, een lepeltje pesto of Tabasco.

Kook je eigen groenten 

De meeste groenten op pizza’s, of ze nou uit de vriezer komen of in een prachtige verpakking uit de koeling, zijn slap, smakeloos en veel te ver doorgekookt. Koop of bestel dus voortaan een pizza zonder groenten en blancheer, of nog beter, gril ze.

Voeg meer vlees toe

Net als bij groenten, is vaak het vlees op pizza’s van dermate kwaliteit dat het meer weg heeft van een lapje vilt dan een sappig plakje salami. Het kost weinig moeite en is zo veel lekkerder om het zelf erop te leggen. Bak bijvoorbeeld een beetje bacon krokant, snijd een gegrilde rib-eye in dunne reepjes of doe er wat stukjes left over gegrilde kip of gedroogde ham op.

Leg er een beetje salade op

Elk excuus om een pizza gezonder te maken, is een goed excuus. Zeker als het ook nog eens superlekker is. Bedolf je pizza met bijvoorbeeld wat knisperend verse rucola, eventueel zelfs aangemaakt met een makkelijke vinaigrette.

Ga op de internationale tour

Hoewel de Italianen de schapers van de pizza zijn, mogen de toppings best wat internationaler worden. Denk bijvoorbeeld aan een Griekse, met feta, geroosterde aubergine en olijven. Of wat dacht je van een pizza in Franse stijl, met heerlijke geitenkaas, tijm en verse vijgen.

Doe er een ei op 

Volgens de schrijvers van Buzzfeed smaakt 87% van al het eten beter met een gebakken ei erop, een stelling die wij alleen maar kunnen aannemen en uitproberen. Verwarm je oven dus voor en breek een heerlijk vrije uitloop eitje boven je pizza. Bak totdat het eitje gaar is.

Pizza

Wij weten wel wat wij op onze pizza’s zouden doen: wat dacht je van heerlijke coppa di parma met gegrilde groene asperges en Parmezaanse kaas, jummie! Wat zijn jouw favoriete toppings? Laat het ons weten via een reactie hieronder.

Reageer op artikel:
7 manieren om je afhaalpizza (nog) lekkerder te maken
Sluiten