Redactie
Redactie Groningen 12 jul 2015
Leestijd: 2 minuten

7 hotspots voor een culinair dagje Groningen

Als je een dagje in Groningen bent, is het altijd goed om een lijstje hotspots achter de hand te hebben. Waar drink je een goede kop koffie? En waar haal je de lekkerste burger? Wij zetten onze favorieten onder elkaar voor een culinaire dag in Groningen.

Feel Good
Oude Kijk in ‘t Jatstraat 29

In Groningen is het ontbijten nog niet helemaal ingeburgerd en gaat zelfs het merendeel van de zaakjes dat eten serveert pas na elven open. Gelukkig is daar Feel Good om je dag te beginnen met puur en echt eten uit de natuur, zoals voedzame sapjes en belegde broodjes.

Het Feithuis
Martinikerkhof 10

Het Feithuis is hét Stadscafe van Groningen waar je terecht kunt voor een heerlijke kop koffie met een lekker taartje.

Flinders Café
Kruissingel 1

Met een locatie in Groningen aan het prachtige Noorderplantsoen, brunch of lunch je bij Flinders Café meer dan goed. Het ontbijtmenu is vrij simpel, maar gelukkig is er een uitgebreide kaart met andere gerechten, van broodjes tot smakelijke plankjes en hapjes. En is het lekker weer buiten? Strijk dan zeker neer op het mooie terras.

De Soepwinkel
Oude Kijk in ‘t Jatstraat 12

Zin in een lekker hapje, maar nog geen behoefte om heel veel te eten? Ga dan langs bij De Soepwinkel. Iedere dag is er keuze uit vier verschillende soepen, waarvan één altijd een traditionele Hollandse soep is, en één exotisch exemplaar. Fijn: alle soepen worden geserveerd met een lekker stuk brood.

Basarz
Vismarkt 34

Voor Mediterrane delicatessen ben je bij Basarz altijd aan het juiste adres. De winkel is een lust voor het oog en het is bijna onmogelijk om hier te vertrekken zonder een tas vol lekkers.

De Pintelier
Kleine Kromme Elleboog 9

Trek in een borrel? Ga dan langs bij Belgisch café De Pintelier. Met maar liefst 50 soorten single malt whisky’s en 120 soorten bieren is het uitgelezen plek voor een goede borrel. Daarbij werden ze in 2014 uitgeroepen tot ‘Beste café van Groningen’.

Voilà
W. A. Scholtenstraat 39

Wil je de avond afsluiten in stijl? Reserveer dan bij Voilà voor een diner in deze Franse bistro. Eigenaren Hans en Jitka serveren in hun zaak dagelijks één vast 5-gangenmenu, geïnspireerd door verse biologische seizoensproducten uit de omgeving van Groningen.

Voilà Groningen

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.