Commerciële Redactie
Commerciële Redactie Inspiratie 3 apr 2017
Leestijd: 2 minuten

6 toffe culinaire hotspots in Keulen en Berlijn

In Duitsland gebeurt er enorm veel op culinair gebied. Want ja, er is zeker meer dan Bratwurst en Kartoffelsalat. Daarom: 6 toffe culinaire hotspots in Keulen en Berlijn!

Tip: je kunt natuurlijk zelf rijden of vliegen naar Duitsland, maar ons favoriete vervoersmiddel is de trein. Met NS International rijd je vanaf meerdere stations in Nederland in één ruk naar Duitsland.

Een reisje Utrecht – Keulen doe je bijvoorbeeld al in twee uur! Het is lekker betaalbaar én je kunt in de trein alvast lekker lezen, eten en uitzoeken wat je in de stad wil gaan doen.

Goed, tijd voor de hotspots!

3 culinaire hotspots in Keulen

Die Fette KuhBonner Str. 43

Bij Die Fette Kuh serveren ze lekkere en eerlijke burgers en maken ze alles zelf. Precies zoals wij een burger graag eten!

485GradKyffhäuser Strasse 44

Pizza’s eet je graag bij 485Grad. De ingrediënten die ze hier gebruiken zijn afkomstig uit Zuid-Italië en dat proef je! Waar de naam vandaan komt? De pizza’s worden 60 tot 90 seconden in een oven van 485 graden gebakken zodat het deeg lekker krokant wordt en de korst zijn karakteristieke vlekken krijgt.

L’escalierBrüsseler Strasse 11

Een avond culinair genieten doe je bij L’escalier. Laat je hier in de watten leggen en geniet van een prachtig én goddelijk menu.

Bron: L'Escalier

3 culinaire hotspots in Berlijn

 

Nobelhart & Schmutzig Friedrichstraße 218

In dit Michelin-bekroonde restaurant serveert chef Micha Schäfer een fantastisch 10-gangen menu. Denk: Nordic cuisine, lokale producten en topwijnen van eigenaar en sommelier Billy Wagner.

Mogg – Auguststraße 11-13

In een indrukwekkend pand, waar voorheen een Joodse meisjesschool zat, zit sinds een tijdje Mogg. Een restaurant waar je alles vindt wat je ook in de bekende New Yorkse deli’s vindt: pastrami, eitjes en briochebrood met paddenstoelen en truffel. Maar ook: Bloody Mary’s, Caesar salad en broodjes pulled pork. Yum!

Restaurant Tim Raue – Rudi-Dutschke-Straße 26

Chef Tim Raue is dé culinaire innovator van Berlijn. Wellicht heb je ‘m in de geweldige docu-serie Chef’s Table voorbij zien komen met zijn originele ideeën en drang naar vernieuwing. Reserveer op tijd een tafeltje via bovenstaande link en maak de culinaire reis van je leven…

In samenwerking met NS International

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.